IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Смърфовете се задържат на върха на българския бокс офис вече месец

Триизмерният екшън "Конан варварина" е на втора позиция в топ 10

09:30 | 14.09.11 г. 2
<p>
	<em>Снимка: smurfhappens.com</em></p>

Снимка: smurfhappens.com

Популярните герои от анимационния сериал в близкото минало, претворен в игрално-анимационен триизмерен филм "Смърфовете", вече месец са начело на най-гледаните филми у нас, сочат данните от българските киносалони, обобщени в топ 10. Гледалите го зрители са 76 240 души.

Триизмерният екшън "Конан варварина", в който може да се разпознаят и български актьори, е на втора позиция в топ 10. Филмът вече е с близо 261 хил. лева и почти 27 хил. зрители.

Комедията "Опашати сватовници", чиято премиера беше миналия уикенд, е събрала общо 30 824 лева от 3 265 зрители, което я нарежда на трета позиция.

На четвърто място в бокс офиса е друга комедия – "Шефове гадняри". Историята за тримата приятели, които искат да ликвидират своите началници, е гледана от общо 34 278 зрители и има 249 771 лева от билети.

Екшънът "Зеленият фенер" е на пета позиция. Триизмерният филм е с общо 68 293 лева приходи от 7 120 зрители.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:17 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
Boicho Popov
преди 12 години
Боксофис (разговорно на английски: box office) е произношението на английският израз "box office", но написан на кирилица, който в миналото се е използвал единствено като наименование за будката за продажба на билети на киносалоните. В съвременният английски език, понятието "box office" е и синоним на приходите, които един филм събира за времето, в което той се върти по кината. Тоест това, което в България се нарича "кинопоказ" (касови приходи).Приходите от кинопоказа се обявяват най-често в щатски долари (главно за американските филми; докато европейските се обявяват в Евро), като най-важни показатели са приходите за първата събота и неделя от пуска на заглавието (т.н. Opening Weekend) и събраните приходи за първата седмица от пуска, както и броят на посетителите за тези периоди. На основата на тези данни се взима решение за по-нататъшните прожекции на дадения филм.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
THE TRADER
преди 12 години
Дали авторът на статията може да обясни какво е "бокс офис" и как така Смърфовете седят толкова време на върха му?! Или това е преразказ по картинката към статията?! Господи, пази боже от неграмотни журналисти!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още