IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Редингот на Джими Хендрикс ще бъде продаден на търг

Легендарният китарист е носил ушитото по поръчка палто в нощта на смъртта си през 1970 г.

13:18 | 19.08.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Wikimedia, Лиценз: <a href="http://creativecommons.org/" target="_blank">Creative Commons&nbsp;</a></em></p>

Снимка: Wikimedia, Лиценз: Creative Commons 

Рединготът, който легендарният китарист Джими Хендрикс е носил в нощта на смъртта си, ще бъде предложен на търг и се очаква да бъде продаден за 25 хил. лири, пише Daily Telegraph, цитиран от БТА.

Музикантът е облечен с редингота на събиране в дома на неназован свой приятел в Нотинг хил, Лондон, където забравя направеното по поръчка палто в нощта на 17 септември 1970 г., часове преди да почине на 27-годишна възраст.

Ексцентричният лорд, чието име не се разкрива, пазил военния сив редингот до 90-те години на миналия век, когато решил да го подари на експерта по вещи на поп звезди Тед Оуен като отплата за това, че оценил колекцията му от ценни предмети, свързани с рок музиката. 

Оуен пазил палтото в дома на майка си, но смятал, че тя го е дала за благотворителност, когато решила да се отърве от старите си дрехи преди около 10 години. Едва през юли тази година, докато преглеждал други вещи в къщата, той открил палтото на Хендрикс на дъното на куфар. 

Оуен решил да продаде на търг редингота, който има пет копчета на предната си част и по четири на всеки ръкав. Наддаването ще бъде организирано онлайн от аукционна къща "The Fame Bureau" на 24 август.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още