IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Възходът на планетата на маймуните" води американския бокс офис

Oт появата си на екран преди 10 дни досега лентата е донесла на създателите си приходи в размер на 104,9 млн. долара

13:59 | 15.08.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Джеймс Франко се превъплъщава&nbsp;в главната роля на учения Уил Родман в историята за маймуните.&nbsp;<em>Снимка: Ройтерс&nbsp;</em></p>

Джеймс Франко се превъплъщава в главната роля на учения Уил Родман в историята за маймуните. Снимка: Ройтерс 

Филмът "Възходът на планетата на маймуните" за втора поредна седмица заема първото място в бокс-офис класацията в Северна Америка с приходи от продажбата на билети през уикенда в размер на 27,5 милиона долара, съобщиха световните информационни агенции, цитирани от БТА.

По данни на AP от появата си на екран преди 10 дни досега лентата е донесла на създателите си приходи в размер на 104,9 милиона долара.

Във филма, режисиран от Рупърт Уайът, участват Фрейда Пинто, Брайън Кокс, Джеймс Франко и др. Той е седмият, заснет по книгата на френския писател Пиер Бул "Планетата на маймуните".

На второ място в бокс-офис класацията тази седмица се нарежда историческата драма "Слугинята", режисирана от Тейт Тайлър. Лентата, заснета по едноименната книга на Катрин Стокет, е донесла на създателите си през дебютния уикенд 25,5 милиона долара.

На трето място е филмът на ужасите "Последен изход 5" с приходи от продажбата на билети в размер на 18,4 милиона долара.

Лентата е дебют на голям екран за режисьора Стивън Куейл.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още