IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Босоногият беглец продаде правата за филмиране на биографията му

За сумата от 1,3 млн. долара 20 Centery Fox е придобила правата за заснемане на филм за живота му

20:37 | 12.08.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: sxc.hu</em></p>

Снимка: sxc.hu

Неуловимият Колтън Харис-Мур или "босоногият беглец", както още го наричат, който две години се укрива успешно от полицията на САЩ, е сключил сделка с кинокомпанията 20 Centery Fox. За сумата от 1,3 млн. долара той е продал правата за заснемане на филм за живота му, съобщи Daily Mail, цитиран от БТА.

Тийнейджър-беглец беше заловен през юни миналата година на Бахамите след международно преследване, което е продължило две години. Издирван за серия обири, кражби на коли, лодки и самолети, 20-годишният сега американец беше хванат от местната полиция при опит за бягство с крадена лодка. Властите тръгват по следите му, след като седмица по-рано откриват останки от откраднат самолет, с който младежът е долетял от САЩ, подгонен от полицията там.

Популярността на Колтън Харис-Мур сред неговите връстници и в интернет е особено голяма. "Кариерата" му започва още докато е на 12 години. Тогава получава и първата си присъда за кражба. До 13-ата си годишнина успява да се сдобие с още три присъди.

Всеки път лежи в ареста по десет дни. През 2007 г. получава четиригодишна присъда, но успява да избяга, преди да излежи и половината от нея. От тогава, досущ като героя на Леонардо ди Каприо от филма "Хвани ме, ако можеш", той успешно бяга от ръцете на закона.

Майката на Колтън Харис-Мур го описва като гений, дори и от криминален тип. Коефицентът му на интелигентност е само с три точки по-нисък от този на Айнщайн, изтъква тя.

Прозвището Босоногият беглец получава, тъй като повечето от престъпленията извършва без обувки.

Един от интересните му случаи е, че след като прониква с взлом във ветеринарна клиника, оставя там дарение от 100 долара.

Сега получените от сделката с кинокомпанията пари ще бъдат използвани за компенсиране на загубите, които е причинил на потърпевшите от кражбите му. Изчислено е, че те възлизат на около 1,4 млн. долара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:54 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още