IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Херцогиня Алба разпределя наследството си, за да се омъжи

Една от най-богатите жени в Испания прехвърли на децата си огромното си имущество, за да се омъжи по любов за обикновен държавен служител

12:48 | 11.08.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Херцогиня Алба притежава повече аристократични титли от кралицата-майка. Снимка: Ройтерс</p>

Херцогиня Алба притежава повече аристократични титли от кралицата-майка. Снимка: Ройтерс

Пред нея, поне така твърдят, трябва да коленичи дори кралица Елизабет. Испанката Кайетана Фриц-Джеймс Стюарт, херцогиня Алба, притежава повече аристократични титли от британската кралица.

Освен това тя е и притежател на най-дългия според Книгата на рекордите "Гинес" списък от титли на планетата. "Краткото" й име е Мария дел Росарио Кайетана Алфонса Виктория Еухения Франсиска Фиц-Джеймс Стюарт и де Силва. "Дългото" име включва 46 титли херцогиня, графиня и маркиза, предаде Ройтерс.

Графинята и маркизата не е само една от най-важните персони от аристокрацията в Испания, но вероятно е и най-богатата испанка. Тя притежава няколко  двореца, безценна колекция от произведения на изкуството с творби на Тициан, Гоя и Веласкес, и значителен брой имоти в страната, съобщи испанската преса, цитирана от Ройтерс.

Голяма част от това богатство обаче херцогинята ще разпредели сред децата си. На възраст от 85 години двукратната вдовица иска още веднъж да чуе Менделсон. Избраникът е обикновен държавен служител - Алфонсо Диез, който работи за държавната социална служба и е с 25 години по-млад от бъдещата си съпруга.

Децата от първия брак на Стюарт - с благородника Луис Мартинес де Ирухо - пет сина и една дъщеря, досега бяха против новия и брак. Кралят Хуан Карлос също не гледаше с добро око на намерението й. "За това вече не сме на подходящата възраст", е казал монархът по данни на агенция Tiempo.

С разпределението на наследството сега херцогинята очевидно иска да омилостиви децата си да си освободи пътя към третата сватба. "По този начин наследниците получават гаранции, че Алфонсо Диез няма да има претенции за богатството", пише El País.

Според испански медии богатството на херцогинята се изчислява на между 0,6 и 3,5 млрд. евро. Диез пък има месечна заплата от 2000 евро и освен това ръководи PR-агенция.

Невероятната двойка се познава от доста години. Любовната връзка обаче е започнала, след като двамата се видели случайно отново след посещение в кино. "Парите за мен не значат толкова, по-важна е страстта към живота", заяви веднъж херцогинята. „Искам да се омъжа за Алфонсо, за да не може след смъртта ми децата ми да го изхвърлят от нашия дом".

В младите си години аристократката е била атрактивна жена. Пабло Пикасо я е молил за разрешение да му позира гола. "Беше прекрасно предложение, но тогавашният ми съпруг не искаше и да чуе за това", казва  херцогиня Алба в едно интервю. 

Херцогиня Алба е една от най-преследваните от испанските журналисти личности. Тя се затруднява да говори и често се нуждае от помощ, за да се придвижва, но си остава страстен почитател на фламенкото, коридата и испанските традиционни тържества. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още