IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маймунски истории превзеха щатския боксофис

След тях в класацията се нареждат "Смърфовете" и научнофантастичният уестърн "Каубои и извънземни"

12:26 | 08.08.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Джеймс Франко се превъплъщава&nbsp;в главната роля на учения Уил Родман в историята за маймуните. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Джеймс Франко се превъплъщава в главната роля на учения Уил Родман в историята за маймуните. Снимка: Ройтерс

„Възходът на планетата на маймуните” оглави боксофиса в Северна Америка. Филмът вече може да се похвали с 54 млн. долара, които донесе на 20th Century Fox, съобщи Ройтерс.

Продукцията е предисторията на първия филм. В главната роля на учения Уил Родман се превъплъщава Джеймс Франко, който се опитва да открие лекарство за Алцхаймер, от каквато болест страда баща му Чарлс (Джон Литгоу).

Точно преди Gen-Sys да започне тестове върху хора на обещаващо ново лекарство, опитните маймуни на Уил внезапно показват учудващо агресивно поведение.

Веднага след него се нареди анимацията "Смърфовете" на Columbia Pictures. Продукцията си спечели 21 милиона долара.

Третото място зае научнофантастичният уестърн "Каубои и извънземни" с участието на Харисън Форд.

Историята за каубой, който се бори с извънземно нашествие, спечели 15,7 млн. долара.

Междувременно филмът "Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 2" е третият най-касов филм в историята на киното според специализирания сайт Boxofficemojo.com. 

Последният филм от поредицата за малкия магьосник вече е реализирал приходи от продажбата на билети в размер на 1,113 млрд. долара (от тях в Северна Америка са продадени билети само за 342 млн. долара). По този показател той отстъпва само на две ленти на Джеймс Камерън - на "Титаник" и "Аватар".

Класацията на първите пет най-касови филма в историята на киното се допълва от "Властелинът на пръстените: Завръщането на краля" с 1,119 млрд. долара и "Карибски пирати: Сандъкът на мъртвеца" с 1,066 млрд. долара.

Още кино новини четете в Dnes.bg 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:40 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още