IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

В лондонската концертна зала Royal Albert Hall продават ложа до живот

За 630 хил. евро всеки може да си купи ложа, с която да се разпорежда в продължение на 865 години

13:39 | 03.08.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Royal Albert Hall e най-престижната концертна зала във Великобритания.<em> Снимка: sxc.hu</em></p>

Royal Albert Hall e най-престижната концертна зала във Великобритания. Снимка: sxc.hu

Най-престижната концертна зала във Великобритания - лондонската Royal Albert Hall, реши да предостави на истинските ценители на музиката и на техните наследници място за следващите поколения.

Управата на залата предлага абонамент за единствената частна ложа с пет места, в която са запазени оригиналната ламперия и огледалата, пише германското списание Stern.

Цената на ексклузивното право обаче не е никак ниска - 550 хил. британски лири, или около 630 хил. евро. Закупилият ложата обаче ще има правото да се разпорежда с нея в продължение на цели 865 години. Тя може да се превърне в прекрасен подарък за любим човек.

От брокерската кантора Harrods Estate, която се занимава с продажбата, заявиха, че подобна ложа се предлага на пазара изключително рядко. Ложата се намира на втория етаж от източната страна на залата и според брокерите предоставя най-добрата гледка към сцената.

Сега около 1300 места от общо 7000-те в лондонската концертна зала са собственост на частни лица или компании. Много от тях се предават от поколение на поколение и почти не се предлагат на пазара.

В известната зала годишно има по около 350 мероприятия, сред които концерти, оперни представления, балетни постановки, церемонии по награждаване, благотворителни концерти и т.н. Тук звучи както класическа музика, така и рок.

В Royal Albert Hall са свирили например Beatles, Led Zeppelin и други банди. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:16 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още