IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Каубои, пришълци и смърфове начело на американския бокс офис

Осмата лента на Хари Потър влезе в клуба на милиардерите с малко над 1 млрд. долара приходи

15:08 | 01.08.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	&nbsp;&quot;Каубои и пришълци&quot; и &quot;Смърфовете&quot; си разделиха първото място в бокс-офис класацията в Северна Америка. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

 "Каубои и пришълци" и "Смърфовете" си разделиха първото място в бокс-офис класацията в Северна Америка. Снимка: Ройтерс

Филмите "Каубои и пришълци" и "Смърфовете" си разделиха първото място в бокс-офис класацията в Северна Америка с приходи от продажбата на билети през уикенда в размер на 36,2 млн. долара, съобщиха световните агенции

Крайно редки са случаите, когато два филма се оказват едновременно на първото място в класацията, отбелязва AFP, цитирана от БТА.

Създателят на касови хитове Джон Фавро ("Железният човек") режисира Даниъл Крейг и Харисън Форд във филма "Каубои и пришълци", който по оригинален начин съчетава класическия уестърн с темата за нашествие на извънземни. Придружен от утвърдени кинотворци - Стивън Спилбърг, Рон Хауърд, Брайън Грейзър, Алекс Кърцман и Роберто Орси, той създава качествено нов екшън-трилър, отвеждащ зрителя в Дивия запад.

Действието в лентата се развива в Аризона през 1873 г. Странникът /Даниъл Крейг/ загубил спомените си, страдащ от амнезия, попада в малко градче в пустинята, където става свидетел на нашествието на извънземни.

Филмът "Смърфовете" е основан на белгийски комикс на художника Пейо от 50-те години на миналия век. В него се разказва за малки приказни сини същества, попаднали в съвременния Ню Йорк.

На трето място в бокс-офис класацията тази седмица се нарежда холивудският блокбастър "Капитан Америка: Първият отмъстител" с участието на Крис Еванс в образа на патриотичния супергерой.

Приходите от продажбата на билети за филма в САЩ и Канада през уикенда са в размер на 24,9 млн. долара. Общите постъпления от появата на лентата на екран по света вече възлизат на над 170 млн. долара. 

Междувременно стана ясно, че филмът "Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 2" влезе в клуба на милиардерите, оглавяван от "Аватар" на Джеймс Камерън с 2,8 млрд. долара, съобщиха световните агенции.

Осмата лента от киноепопеята за малкия вълшебник събра от продажбата на билети  по света малко над 1 млрд. долара, показват данните на Warner Bros.

По прогнози на наблюдателите много скоро филмът "Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 2" може да изпревари най-касовата лента от тази година - "Карибски пирати: В непознати води".  Приходите от продажбата на билети за поредната лента с Джони Деп достигнаха 1,03 млрд. долара.

Досега първото място сред лентите за Хари Потър заемаше първата екранизация на поредицата романи на Джоан Роулинг "Хари Потър и философският камък" от 2001 г. с приходи от 974,8 млн. долара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:40 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още