IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Соларна чанта на Diffus зарежда всички джаджи

За разлика от други подобни чанти тази има и много стилен външен вид

12:29 | 20.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Diffus&nbsp;</em></p>

Снимка: Diffus 

Почти никой в днешно време не напуска дома си без поне няколко електронни уреда в чантата си или джоба. При по-дълги пътувания в чантата се озовават телефони и плейъри, но също така и лаптопи и цифрови фотоапарати. Това, от своя страна, прави неизбежно взимането на различни зарядни устройства.

За да избегне това, компанията Forster Rohner, съвместно с института Alexandra и датското студио Diffus Design, създаде оригинална дамска чанта с вградени фотоелементи. В джоба на Solar Handbag е поставена специална мощна литиево-йонна батерия, която е предназначена за зареждане на всякакви видове мобилни устройства. 

Обратно на често тиражираното схващане, че соларните чанти са доста тежки заради батериите си, тази чанта е лека – 600 грама с батарията и самия соларен панел. 

Засега ефективността на преобразуване на слънчевата енергия в електрическа е едва 9%, но разработчиците се надяват в скоро време тя да бъде повишена многократно. Зареждането става благодарение на 100 соларни клетки, които предоставят по 2 вата на час при добра осветеност, а енергията се съхранява в батерията. Освен това обаче литиево-йонната батерия захранва и осветлението във вътрешността на самата чанта и с негова помощ няма да е трудно в тъмнината да се намерят ключовете за жилището или за колата например. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:49 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още