IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Непубликувани чернови на текстове на Боб Дилън ще бъдат продадени на търг

За чернова на текста на песента Maggie's Farm се очаква да бъдат платени между 70 000 и 90 000 долара

14:23 | 09.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Легендарният Боб Дилън по време на концерта му в град Хо Ши Мин през април. Певецът бе критикуван, че умишлено не е изпълнил бунтарските си песни. <em>Снимка: Ройтерс&nbsp;</em></p>

Легендарният Боб Дилън по време на концерта му в град Хо Ши Мин през април. Певецът бе критикуван, че умишлено не е изпълнил бунтарските си песни. Снимка: Ройтерс 

Непубликувани досега чернови на текстове на песни на Боб Дилън ще бъдат предложени за продажба на търг на Christie's в Ню Йорк по-късно този месец, съобщи AP.

Текстовете с анотиции датират от средата на 60-те години на миналия век, когато е един от най-плодотворните периоди в кариерата на Дилън. Текстовете ще са сред лотовете на търг на книги и ръкописи на 23 юни.

"Средата на 60-те, по-специално 1964-1965 г., са повратен момент за Дилън, заяви експертът Крис Кувър от Christie's. През този период текстовете му придобиват по-дълбок смисъл, докато песните му се отдалечават от акустичното фолк звучене и Дилън изгражда уникален собствен стил като поет и композитор."

Ще бъдат предложени за продажба ранни версии на 5 песни от албума Bringing It All Back Home от 1965 г., включително чернова на текста на песента Maggie's Farm, за която се очаква да бъдат платени между 70 000 и 90 000 долара.

Някои текстове са написани на ръка, а други - на пишеща машина. От Christie's оповестиха, че откритите наскоро чернови на текстове някога са принадлежали на мениджъра на Дилън - Албърт Гросман. Става въпрос за текстовете на някои от най-известните песни на легендарния певец и композитор, сред които Subterranean Homesick Blues, Queen Jane Approximately и Visions of Johanna.

За текстове на песни неотдавна бяха платени големи суми на търгове - текстът на хита The Times They Are A-Changin на Дилън намери купувач за 422 000 долара на търг на Sotbies през
декември 2010 г., а текстът на песента А Day in the Life на Джон Ленън бе продаден за 1,2 млн. долара на търг на същата аукционна къща преди година.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:32 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още