IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Селище на историята изграждат в центъра на Шумен

Освен шатрите на първите български владетели посетителите ще могат да видят и стари занаяти, огнено шоу и празнична заря

16:25 | 07.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Investor.bg</p>

Снимка: Investor.bg

Шатрите на Аспарух, Борис и Симеон са част от атракциите, които шуменци ще могат да видят в рамките на т. нар. "селище на историята". То е част от Шуменската историческа седмица, която  общинската администрация в града организира по повод на 1330-годишнината от създаването на България, съобщи заместник-кметът по образование и култура Живка Тонева, цитирана от БТА.

"Селището на историята" ще бъде разположено между сградите на Общината и Регионалната библиотека на 17 и 18 юни, уточни Тонева. По думите й освен шатрите на българските владетели посетителите ще могат да видят първото българско театрално представление, да чуят първия симфоничен оркестър в страната, да се снимат в ретрофото и да отдъхнат в Кавръковото кафене.

В "селището на историята" ще бъдат представени и стари занаяти. Предвидени са огнено шоу и празнична заря.

Историческата седмица в Шумен ще се състои от 11 до 18 юни. Това е нейното второ издание. За първи път тя е била организирана през 1936 година, уточни Тонева.

През тези седем дни ще се състоят изложби, музикални и танцови спектакли, концерти, литературни четения и пешеходни туристически походи за ученици, пленер по живопис и други събития.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:11 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още