IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Део ще е водещ на най-скъпото шоу в българския ефир

Според Светлана Василева инвестициите на Нова ТВ в X Factor са поне 30% по-високи от най-скъпата досега продукция на телевизията

14:08 | 07.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Нова Телевизия</p>

Снимка: Нова Телевизия

Ако преди няколко години приятелят на една неизвестна британка не я записва за кастинга на стартиращо във Великобритания музикално шоу, днес едва ли щяхме да сме чували за нея. Става дума за поп звездата Леона Люис, а шоуто е X Factor. Наскоро Люис, която има 3 награди Grammy, а първият й сингъл Bleeding love е достигнал до номер 1 в над 30 страни, бе класирана сред най-богатите граждани на Острова.

Днес Нова Телевизия официално обяви старта на X Factor в България - най-мащабният и скъп проект в българския ефир по информация от телевизията. Изпълнителният директор на телевизията Светлана Василева отказа да назове точната сума на инвестициите, но заяви, че вложенията са поне 30% повече от тези в най-скъпия досега проект на Нова. "Гарантирането на един успех идва от мотивацията на екипа", обясни Василева. Тя се надява успехът да дойде и благодарение на новия продуцент, "който има опит не само в нашата държава. Смяната на продуцентите ще ни даде по-различен поглед", добави Василева.

X Factor идва в България заедно със старта си в САЩ. Така страната ни ще стане една от 33-те в целия свят, в които се излъчва шоуто.

Водещ на българския вариант на X Factor ще бъде певецът и шоуменът Део, който впрочем вече е свързан с Нова Телевизия заради победата му в благотворителния "ВИП брадър 3", един сезон с "Царете на комедията" и спечелената титла "Звезден репортер на годината" (2009 г.).

Василева признава, че, за да си върне още в началото част от вложените средства, шоуто ще има генерален спонсор. Тъй като преговорите на телевизията продължават и в момента, тя не пожела да конкретизира фирмите.  В международен мащаб самият X Factor също се подкрепя навсякъде от едни и същи фирми, които се очаква да спонсорират шоуто и в България.

X Factor съдържа четири етапа: кастинги пред публика и жури - в София, Пловдив, Варна, Бургас и Плевен, тренировъчни лагери, елиминации в къщите на съдиите и мащабни спектакли на живо. За участие може да кандидатстват всички над 16 години, но няма никакво ограничение за стила на музика - може да се изпълнява джаз или поп-фолк, опера или рок, естрада или поп.

Победителят няма да бъде награден с парична сума, а с шанса да запише сингъл в международно студио с подкрепата на Sony Music Entertainment. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:03 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още