IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По брой на милиардерите Китай и Русия отстъпват само на САЩ

Най-богатите хора в Русия и Китай са значително по-млади от притежателите на най-значителните състояние в САЩ и Западна Европа

15:32 | 26.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: sxc.hu&nbsp;</em></p>

Снимка: sxc.hu 

По брой на милиардерите Китай и Русия отстъпват само на САЩ. Това сочи изследване на американското  списание Forbes и френската банка Societe Generale Private Banking, цитирано от ИТАР-ТАСС.

В САЩ живеят близо 400 милиардера, в Русия - 62, а в Китай хората със състояние, превишаващо 425 млн. долара, са близо 400.

Авторите на изследването обръщат внимание на факта, че най-богатите хора в Русия и Китай са значително по-млади от притежателите на най-значителните състояние в САЩ и Западна Европа. Средната възраст на руските милиардери е 49 години, на китайските - 50, а на британските и германските съответно 65 и 66 години. В САЩ средната възраст на тази група хора също е 66 години.

Авторите на изследването отбелязват и методите на действия на милиардерите в условията на световната криза. През последните години състоятелните предприемачи са предпочитали ниско рискованите операции, пренасяйки основната си дейност на пазарите на активно развиващите се промишлени страни. Една от основните опасности за заможните бизнесмени е инфлацията. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още