IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Columbia Pictures откупи правата върху филма за Бин Ладен

Създателите на филма ще получат 25 млн. долара, а Columbia Pictures - 15% от приходите

21:11 | 25.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p align="LEFT">
	Част от катастрофиралия хеликоптер в имението, където бе убит Бин Ладен. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>
<p align="LEFT">
	&nbsp;</p>

Част от катастрофиралия хеликоптер в имението, където бе убит Бин Ладен. Снимка: Ройтерс

 

Columbia Pictures е придобила правата върху филма на Катрин Бигълоу „Убий Бин Ладен“ („Kill Bin Laden“), съобщи Collider, като се позова на официално изявление на компанията. 

Точната сума на сделката не се съобщава. По данни на Deadline обаче, създателите на филма ще получат 25 млн. долара, а Columbia Pictures - 15% от приходите. Катрин Бигълоу е пристъпила към работата по проекта в началото на 2011 г. Сега тя завършва кастинга на актьорите.

За главната роля вече е избран австралиецът Джоел Едгертън. Сценарият на лентата е бил поверен на Марк Боул, работил заедно с Бигълоу над "Войната е опиат". За лентата Боул бе отличен с "Оскар". В основата на "Убий Бин Ладен" е трябвало да залегне хрониката на неуспешна мисия по унищожаването на терорист номер едно на планетата. 

Според експерти след убийството на лидера на терористичната мрежа Ал Кайда Осама бин Ладен лентата може да се превърне в хит. По данни на Deadline бъдещият филм на Бигълоу е може би най-навременният в съвременната история на Холивуд.

Последният филм на Бигълоу "Войната е опиат" излезе по екраните през 2008 г. Той спечели общо 6 награди "Оскар", сред които в най-престижните категории - най-добър филм, режисьор и сценарий. В първите две категории лентата на Бигълоу успя да победи "Аватар" на Джеймс Камерън.

БТА

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още