IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Снимки от първия концерт на Beatles в САЩ отиват на търг

50-те фотографии са с начална цена 100 000 долара

12:14 | 20.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Снимки от първия концерт на Beatles в САЩ ще бъдат предложени на търг на Christie's в Ню Йорк, съобщават информационните агенции.

Снимките са направени от 18-годишния тогава Майк Мичъл, който сега е професионален фотограф. Качеството им е забележително.

Мичъл е извадил 50 сребърно-желатинови отпечатъка, като общата им начална цена сега е 100 000 щатски долара. Снимките ще се продават поотделно.

Но Кати Елкис, директор на отдел "емблематични колекции" в Christie's, твърди, че търгът ще формира цените "по атрактивен начин" по две причини: Мичъл не е утвърден фотограф по онова време и аукционната къща ще заложи на много фенове и колекционери. Затова тя очаква наддаването да надхвърли прогнозите: "Феновете на Beatles са жестоки. И да откриеш такива изображения, които никога не са били публикувани, наистина ще бъде вълнуващо".

Първият концерт на британските музиканти в САЩ е във Вашингтон на 3-и септември 1964 г., два дена след участието им в шоуто на Ед Съливан. Една от най-интересните снимки е от пресконференцията, като музикантите са в гръб и около главите им светлината оформя ореол.

Колекцията със снимки ще бъде показана в галериите на  Christie's в Лондон в началото на юни, след което през юли ще бъде изложена и в Ню Йорк, непосредствено преди да бъде предложена на търга. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още