IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Автобиографията на Стивън Тайлър се превърна в бестселър

Книгата на фронтмена на Аеросмит бе наредена на второ място в категорията за документалистика от New York Times

20:39 | 18.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Стивън Тайлър, Снимка: Ройтерс</p>

Стивън Тайлър, Снимка: Ройтерс

Автобиографичната книга на фронтмена на "Аеросмит" Стивън Тайлър влезе в списъка на бестселърите на New York Times. Вестникът не посочва точно колко екземпляра са продадени, но е поставил изданието, излязло на пазара на 3 май 2011 година, на второ място в категорията за документалистика.

Автобиографията на Стивън Тайлър съдържа "нецензурирани разкрития за разврат, секс, наркотици, превъзходство и химическа зависимост", припомня Ройтерс.

Книгата на издателство "Харпър Колинс", озаглавена "Пречи ли ви шумът в главата ми?", се появява във време, когато 63-годишният фронтмен на "Аеросмит" като съдия в шоуто "Американски идол" печели нови, млади фенове, които не са запознати с бурното му минало.

Това не е първата изява на Стивън Тайлър на литературното поприще. През 1997 г. музикантът публикува книгата "Walk This Way", над която той и останалите членове на "Аеросмит" са работили съвместно със Стивън Дейвис.

Новата автобиография на Тайлър е плод на сътрудничеството му с Дейвид Далтън.

През последните 14 години Стивън Тайлър се раздели с втората си съпруга, посещаваше клиники за рехабилитация, претърпя операция на гърлото, разкри, че е болен от хепатит С, а враждата му с останалите членове на "Аеросмит" се превърна в публично достояние.

През този период почина първата съпруга на Тайлър, музикантът стана дядо, а групата беше въведена в Залата на славата на рокендрола.

Стивън Тайлър, истинското име на когото е Стивън Виктор Таларико, е роден на 26 март 1948 г. в Ню Йорк. Той се прочува в началото на 70-те години на миналия век, когато "Аеросмит" се налагат като американския отговор на британците "Ролинг стоунс".

Със своето поведение търсачът на силни усещания Тайлър и китаристът Джо Пери си спечелват прозвището Токсичните близнаци. С хитове като "Dream On", "Walk This Way" и "Back in the Saddle" рокаджиите пълнят залите навсякъде.

В края на 70-те години, когато наркотиците надделяват, нещата се променят. Джо Пери и китаристът Брад Уитфорд напускат "Аеросмит" за няколко години, а групата се превръща в поредната печална жертва на рока.

"Аеросмит" се завръщат на музикалната сцена в средата на 80-те години с нов мениджър, който принуждава музикантите да влязат в клиника за рехабилитация.

Последното десетилетие обаче отново не е леко за рокаджиите. Те изпитват трудности да запишат нова тава след излизането на албума им "Just Push Play" от 2001 г. Преданите им фенове се притесняват, че техните идоли изпълняват твърде много балади и са смаяни, когато рокаджиите излизат да пеят на полувремето на Суперкупата с момчешката група "Ен Синк".

Вътрешното напрежение изригва през 2009 г., когато Стивън Тайлър пада от сцената по време на концерт. Разочаровани, останалите членове на групата заплашват да потърсят нов фронтмен.

Тайлър наема отделен мениджърски екип и почти не общува с другите, обмисляйки плановете си за бъдещето си извън "Аеросмит".

На този етап противоречията обаче изглеждат позагладени и членовете на групата бавно работят над нов албум, докато Стивън Тайлър съчетава работата си с тази на съдия в популярното шоу "Американски идол".

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:25 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още