IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Братя Ананиеви вече са най-богатото руско семейство

Двамата финансови специалисти имат общ капитал от 6,5 млрд. долара, показва класацията на списание "Финанс"

13:43 | 16.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Братя Ананиеви са новото най-богато руско семейство. <em>Снимка: sxc.hu</em></p>

Братя Ананиеви са новото най-богато руско семейство. Снимка: sxc.hu

В класацията на най-богатите бизнесфамилии в Русия, който за втора година публикува списание "Финанс", има нов лидер. Списанието съобщи в най-новия си брой, който излезе днес, че на първо място вече са братята Ананиеви, информира Лента.ру.

Алексей Ананиев, който е председател на съвета на директорите на Промсвязбанк, и неговият по-малък брат Дмитрий, председател на комитета на Съвета на федерациите по финансовите пазари и паричното обращение, разполагат с общ капитал от 6,5 милиарда долара. Братя Ананиеви заемат 43-о и 44-о място в рейтинга на милиардерите, припомня руското списание "Финанс".

Миналогодишните лидери в тази класация бяха Михаил Гуцериев и неговите роднини, които сега са изместени на втора позиция с общ капитал от 5,8 милиарда долара. Гуцериев е основател на нефтената компания "Русснефт", припомня Лента.ру.

На трето място са братята Аркадий и Борис Ротенберг, чиито основни активи са Стройгазмонтаж, СМП-Банк и Мостотрест. Общото им състояние е 3,5 милиарда долара. Увеличението на капитала на Ротенберг е 88 на сто за една година. Състоянието на Ананиеви е нараснало с 41 на сто, а на Гуцериеви - със 17 на сто, сочат сметки на списанието.

Челната десетка се допълва още от Молчанови ("Группа ЛСР", 3,42 млрд. долара), Могомедови ("Сумма Капитал", 3 млрд. долара), Муцоеви (Группа "Регионы", "Уралкалий", 2,7 млрд. долара), Бажаеви (2,27 млрд долара с Alliance Oil Company), Данаил и Сергей Хачатурови (собственици на "Росгосстрах", сумарен капитал 2,2 млрд. долара), Зубицки ("Промышленно-металлургический холдинг "Кокс", 2,18 млрд. долара) и Николай и Сергей Саркисови (собствници на "Ресо-гарантия" и "Декра", 2 млрд. долара).
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:20 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още