IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Love.net отстъпи лидерството на триизмерния анимационен „Рио“

Над 18 000 българи са гледали триизмерния анимационен филм „Рио“ през миналия уикенд

09:56 | 13.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>&bdquo;Рио&ldquo; се озвучава от  Малин Кръстев, Десислава, както и звездното дуо Румънеца и Енчев<br />
<i>Снимка: Александра видео</i></p>

„Рио“ се озвучава от Малин Кръстев, Десислава, както и звездното дуо Румънеца и Енчев
Снимка: Александра видео

Анимационната триизмерна история „Рио“, в която са вплетени редица гласове на популярни актьори и певци, е на първа позиция сред най-гледаните филми в България за миналия уикенд, сочат данните от киноразпространителите, обобщени в българския бокс офис, предаде БТА.

Лентата за папагала Блу, който не може да лети и води ленив живот със своята собственичка, е предпочетена за гледане от 18 960 зрители през миналия уикенд, като събраните приходи от триизмерната анимация са 197 016 лева. Сред гласовете, озвучили филма на български език, са Малин Кръстев и Десислава, както и звездното дуо Румънеца и Енчев.

На втора позиция в бокс офиса е българският "Love.net". Лентата на Илиян Джевелеков, разказваща паралелни истории, чиято пресечна точка е интернет, е гледана за първите си десет дни на екран от 76 602 зрители, като е събрала над 550 хиляди лева, от които над 156 хиляди лева от миналия уикенд.

Третата позиция е за трилъра с Антъни Хопкинс "Ритуалът", който макар и показван само на седем екрана за първите си три дни, е имал 5 340 зрители и приход от над 52 600 лева. 

Друг филм с трилър-елементи, също премиера за миналата седмица - "Първичен код", заема четвърта позиция. Лентата е гледана от 4015 зрители и има приход от 32 858 лева.

В класацията следват екшънът с Робърт Де Ниро "Високо напрежение" - на пета позиция с вече 32 482 зрители и над 250 хиляди лева приходи от билети, и комедията с Адам Сандлър и Дженифър Анистън "Жена назаем" - на шесто място. Досега тя е гледана от над 18 хиляди зрители и има близо 130 хиляди лева приходи.

Историята за хамелеона "Ранго" е на седмо място в бокс офиса. За над месец на екран анимацията е гледана от 37 430 зрители и има 259 617 лв. приходи. Друга анимация - триизмерната "Майло на Марс", е на осмо място. Лентата е гледана от над 20 хиляди зрители и има над 202 хиляди лева.

На девета позиция е "Sucker Punch: Измислен свят" с над 12 500 зрители и 85 800 лева приходи, а на последното, десето, място в класацията е трилърът "Червената шапчица", който до момента е гледан от над 19 хиляди зрители и има над 127 хиляди лева приходи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още