IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Американската мечта – за мнозина тя вече значи по-добър живот за децата

Блясъкът и славата не значат много за американците – стремежът им днес е да подсигурят семейството си

10:48 | 29.03.11 г. 2
Американската мечта – за мнозина тя вече значи по-добър живот за децата

Страната на неограничените възможности, земята на свободата – в миналото това привличаше мнозина чужденци да се заселят в САЩ и вдъхновяваше самите американци да се борят и гордеят с родината си.

Какво е за американците днес „американската мечта“? След края на „златната треска“, ерата на земевладелците и индустриализма, и в разгара на информационната епоха – към какво се стремят днес американците и какво ги вдъхновява?

За повечето американци да дадат на децата си по-добър живот или да имат успешен бизнес или кариера е тяхното виждане за американската мечта, показа проучване, цитирано от Ройтерс.

Благосъстоянието на децата е с най-висок приоритет за 53% от американците, които били запитани какво е за тях американската мечта днес. Изследването е направено от телевизионното предаване 60 Minutes и списание Vanity Fair.

В проучването са включени предположения като перспектива на работното място, бързо забогатяване, купуване на жилище, постигане на по-добър живот спрямо родителите, слава и известност – който отговор между другото, въпреки че били запитани зрители на телевизионно предаване, събрал едва 3%.

Проучването било проведено по телефона и е обхванало 11 хиляди души.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:48 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
dessoboy
преди 13 години
Съгласен съм. И българските мечти са такива, но днес българските деца също затъват. Не е така с норвежките малчугани тъй като:- имат диференцирано ДДС - 25% в повечето случаи, но за хранителни стоки то е 14%, а за театър, кино и публичен транспорт ДДС-то е под 14%. Освен това високото ДДС означава, че чуждите производители ако искат да завоюват пазарен дял трябва да продават по-евтино на Норвежците отколкото на други страни. - сравнително ниска цена на имотите спрямо доходите - за това благоприятстват данък наследство, данъкът, който заплащат чужденците ако искат да отдадат имот под наем и мн. др. Сметнете, колко хотели в българия се държат от руснаци? А ако руснаците плащаха по-голям данък от българите?Норвегия е страната на социалдемокрацията и единствено там не са изменили значението на думата. За повече информация за страната на фиордите и най-високия стандарт на живот (вкл. над 70 000$ на год/ч от БВП) пишете на лично.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
belv
преди 13 години
Такава е и българската мечта и то в продължение на няколко века. Съдейки по резултатите у нас - американците вече трайно са закъсали.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още