IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-богат сред италианските политици и трети в страната – Силвио Берлускони

Премиерът на Италия е декларирал през 2010 година приходи в размер на 40,89 млн. евро – с 17,84 млн. евро повече от предходната година

17:48 | 28.03.11 г.
Най-богат сред италианските политици и трети в страната – Силвио Берлускони

Италианският премиер Силвио Берлускони може и да знае как да обича и да се радва на живота, но знае и как да печели. А освен това и да води успешна политика. 75-годишният предприемач, застрахователен и медиен магнат е и най-богатият политик на Апенините. За 2009 година той е декларирал 40,89 млн. евро приходи според оповестената му днес данъчна декларация за 2010 година, предаде АФП.

За предходната година медийният магнат е декларирал 23,05 млн. евро.

За първи път в графата за семейно положение италианският премиер посочва "разделен", след като през 2009 година започна процедура за развод със съпругата си Вероника Ларио, която го обвинява в извънбрачни връзки.

На второ място по богатство сред италианските политици с огромна разлика от 40 млн. евро се нарежда бившият му съюзник и настоящ противник Джанфранко Фини, който е председател на камарата на депутатите и е декларирал 189 530 евро. Той е следван от лидера на центристкия Съюз за Италия Франческо Рутели, който е декларирал близо 182 хил. евро, пише изданието StraitsTimes.

Според годишната класация на списание Forbes Силвио Берлускони е трети по богатство в Италия, а състоянието му се оценява на 7,8 млрд. долара. На първо място е собственикът на Nutella Микеле Фереро с 18 млрд. евро, а на второ място е собственикът на Luxottica Леонардо дел Векио с 11 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:25 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още