IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Истински богат вече значи собственик на поне 7,5 млн. долара

Милионерите в САЩ не се чувстват спокойни и богати, ако притежават по-малко от посочената сума

10:27 | 15.03.11 г.
Истински богат вече значи собственик на поне 7,5 млн. долара

След като станаха ясни имената на най-заможните сред богаташите в света, ред е анализаторите на обобщят данни и за „по-дребните“ милионери.

Един милион долара не са онова, което бяха доскоро, показват данни на специалистите финансисти. Близо четирима от всеки 10 американски милионери споделят, че не се чувстват богати. Мнозина от анкетираните са споделили, че трябва да имат поне 7,5 млн. долара, за да се почувстват истински богати, показва проучване на Fidelity Investments – един от най-големите взаимни фондове и компания за финансови услуги в света, цитирано от Ройтерс.

Близо 42% от повече от 1 000 анкетирани американци милионери заявяват, че не се чувстват богати.

Респондентите, участвали в запитването, са собственици на поне 1 млн. долара в инвестиционни активи, без в тях да се включват недвижимата им собственост или пенсионните им фондове.

„Всеки участник в изследването е богат“, казва Санджив Мирчандани, президент на National Financial, подразделение на Fidelity Investments. „Тези хора обаче, въпреки това, се чувстват притеснени дали активите им ще им стигнат, когато се пенсионират.“

Средната възраст на респондентите е 56 години, а средно всеки от тях притежава по 3,5 млн. долара инвестиционни активи. Анализаторите отчитат, че с напредване на възрастта се покачва и притежаваната сума.

„Те се сравняват с колегите си... и също така мислят за дългия период след активната им трудова кариера, когато ще трябва да живеят с изкараното досега“, обяснява Майкър Дърбин, президент на Fidelity Institutional Wealth Services.

Въпреки всичко обаче милионерите са изключително оптимистично настроени към бъдещето спрямо настроенията си от 2009 година, когато 46% от тях не са се чувствали богати.

Респондентите са по-оптимистично настроени и относно бъдещето на американската икономика. Въпреки че според богатите хора тя е доста слаба в момента, до края на годината те очакват нещата да се подобрят значително.

Сред заключенията на компанията, провела изследването, е и фактът, че 5% от американците държат повече от 55% от богатството в страната.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:49 | 10.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още