IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Полуподводница за младоженци показаха в Маями

Целта на създателите на подводницата е да заинтригуват младоженци, които празнуват на остров

14:22 | 24.02.11 г.
Полуподводница за младоженци показаха в Маями

Сватби в Космоса, под вода, във въздуха – сякаш да се ожениш на твърда земя вече е демоде, а хората се чудят как да разнообразят и направят сватбения си ден още по-запомнящ се. Не само сватбената церемония обаче заслужава внимание и по-специално отношение. Мястото за прекарване на медения месец също се подбира внимателно.

За онези, които планират почивка на отдалечен остров, транспортът до там може да бъде няколко вида – частен самолет, корабче или моторница, хеликоптер. За по-романтичните на яхтеното изложението в Маями този месец беше представена полуподводница EGO, съобщи BornRich. Плавателният съд ще може да превозва двама души под вода до отдалечено място, като пътниците ще имат възможността да се наслаждават на морските гледки по време на пътуването си.

Макар терминът полуподводница да не е официално признат, именно така се наричат плавателните съдове, които са с голяма подводна и малка надводна част, а освен това никога не се потапят целите във водата. Обикновено подобните плавателни средства са за 20-40 души и се използват за подводни екскурзии като алтернатива на гмуркането с акваланги.

EGO, подобно на катамаран, се състои от два плаващи корпуса. Между тях има двуместна кабина, която се потапя под вода. Според създателите - южнокорейската компания Raonhaje, полуподводницата може да заинтересува най-вече младоженци, които карат медения си месец в тропически курорт.

Дължината на EGO е 3,4 метра, а височината - 2,4 м. Кабината има странични илюминатори с диаметър 1 метър и подобен по размер фронтален илюминатор. Плавателният съд тежи 3,5 тона и може да пренася 300 кг полезен товар.

EGO се привежда в движение с електродвигател, който се захранва с дузина 8-волтови акумулатори. Тяхната мощност е достатъчна за 4-8-часова разходка в зависимост от нейната скорост (максималната е 5 възела или 9,3 км/ч). Зареждането на батериите може да продължи до 10 часа. Апаратът може да се управлява като автомобил - с кормило и педали за "газта".

На борда на EGO има водонепроницаема видеокамера, течнокристален дисплей, радиопредавател и навигационни прибори.

Полуподводницата продължава да плава, дори и единият корпус да се повреди.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:09 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още