IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лондонското летище Хийтроу беше определено от пътниците за най-лошото в света

След него в черния списък се нареждат парижкото "Шарл дьо Гол" и международното летище в Лос Анджелис

14:46 | 28.01.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>Сред най-лошите летища в света са някои от най-натоварените. Снимка: www.sxc.hu</p>

Сред най-лошите летища в света са някои от най-натоварените. Снимка: www.sxc.hu

Лондонското летище „Хийтроу“ беше определено за най-лошото в света. Тази незавидна „титла“ му беше дадена след допитване между над 9000 души от 150 страни в света, участници в програмата Priority Pass, която дава достъп до 600 VIP зали на летища в целия свят, независимо от закупената класа билет и компания. Резултатите от допитването са публикувани от портала Arabian Supply Chain.

„Хийтроу“ беше определено за най-лошото летище и според огласените през юли 2010 г. резултати от допитване между над 2000 човека от 80 страни в света, извършено от електронното издание Huffington Post.

В настоящата класация „Хийтроу“, което се счита за най-натовареното летище в света, значително изпреварва другите „претенденти“ в челната десетка, се отбелязва в проучването.

Второ място в класацията заема парижкото летище „Шарл дьо Гол“, което също се смята за едно от най-натоварените, като се нарежда на осмо място в света с обслужени над 27 млн. пътници за първото полугодие на 2010 г.

На трето място е международното летище в Лос Анджелис (LAX), обслужило за първата половина на 2010 г. 28 млн. пътници. През 2009 г. беше взето решение за неговата модернизация и по-специално на терминала за международни полети.

На четвърто място се оказа международното летище в Маями, обслужващо полетите от и до Южна Флорида и служещо като ключов хъб за направленията към Латинска Америка.

Чикагското летище „О'Хара“ е на пето място в черния списък. То е на трето място в света по натовареност и е известно с честите забавяния или отмяна на полети заради лошото време. Понастоящем на летището тече работа по преустройване на пистите за кацане, които преди се пресичаха.

Летище „Ла Гуардия“, което е най-малкото от трите летища на Ню Йорк и обслужва вътрешни полети за САЩ, е на шесто място заради вечното стълпотворение на пътници. През 2009 г. то беше определено за най-лошото от 31 основни летища в САЩ по показателя точно време за изпълнение на полетите. През последните години се прави реконструкция на летището за подобряване на неговата функционалност.

Международното летище в Каракас (Венецуела) „Симон Боливар“ е класирано на седмо място заради уморителната процедура на проверки и провеждането на имиграционен контрол.

На осмо място в списъка се нарежда международното летище в индийския пристанищен град Мумбай, което е с 3 терминала и се работи по увеличаване на тяхната пропускателна способност.

На девето място в класацията на най-лоши летища се нарежда аеропортът в Кайро (Египет), който се смята за най-натовареното летище в Африка.

Десетото място заема летището в филипинската столица Манила, за което препоръчват да се отиде около 3 часа преди полета заради дългите проверки, свързани с безопасността.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:04 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още