IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

SAS - най-добрата компания за работа в САЩ

Сред определящите критерии за приза са отношението на служителите към мениджмънта, както и задоволството от заплатата и придобивките

17:25 | 20.01.11 г.
<p>За втора поредна година SAS застава начело на класацията за най-добър работодател. <i>Снимка: Davidol2008, Лиценз: </i><a href="http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/" target="_blank"><i>Creative Commons</i></a></p>

За втора поредна година SAS застава начело на класацията за най-добър работодател. Снимка: Davidol2008, Лиценз: Creative Commons

Според класацията на изданието Fortune най-доброто място за работа в САЩ е софтуерната компания SAS. Тя е ветеран в надпреварата за най-доволни служители с участието си в списъка за 14-та поредна година. Ето защо изкачването й до върха не е никак изненадващо.

Класирането, което правят редакторите на Fortune, се извършва на база запитване към работниците във всяка компания, която има желание да се състезава за първото място. Две трети от резултатите се основават на отговорите им на въпроси като каква е удовлетвореността им от работата, чувстват ли се уверени под ръководството на мениджмънта, вярват ли в бизнеса, за който работят.

Другата една трета е въз основа на параметри като нивото на заплащане, социалните придобивки, наемни практики, програми за усъвършенстване и развитие и други.

Служителите на първенеца в класацията - SAS, която се намира в града Кари, Северна Каролина, имат на разположение в кампуса, който обгражда офис сградата, доста екстри, за които колегите им от други фирми биха могли само да им завиждат. От шивач, маникюрист или фризьор до летни програми за децата, пълна поддръжка на колата и много други. Именно тази грижа за персонала е изстреляла софтуерната компания на челната позиция.

Тази година сред първите пет се подреждат също консултантите от Boston Consulting Group, които попадат под номер две. На трето място са Wegmans Food Markets – компанията се ангажира да ваксинира 8 хиляди души от служителите си с противогрипни ваксини и да осигури годишния им медицински преглед. Други 11 хиляди служители се включиха в здравословната кампания на супермаркета да изяждат всеки ден по пет тарелки с плодове и да изминават по 10 хил. крачки дневно в период от поне осем седмици.

Google, които за поредна година са четвърти, заради необикновената среда и множеството забавления и условия за разтуха, с които разполагат служителите на Лари Пейдж и Сергей Брин, а NetApp, които попадат под номер пет.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:02 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още