IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Опра Уинфри е холивудската знаменитост с най-много приходи за 2010 година

През годината дамата е припечелила 315 млн. долара, показва класация на Forbes

15:20 | 28.12.10 г.
<p>Опра Уинфри се възкачи на първото място сред колегите си от Холивуд. <i>Снимка: Malik Shabazz Лиценз: </i><a href="http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/" target="_blank"><i>Creative Commons </i></a></p>

Опра Уинфри се възкачи на първото място сред колегите си от Холивуд. Снимка: Malik Shabazz Лиценз: Creative Commons

Краят на годината вече чука на вратата – идеално време за преброяване на богатства, равносметки, класации и подреждане на най-красиви, умни, интелигентни, богати, известни хора. Параметрите нямат край, а класациите са толкова многобройни, сякаш нарочно направени, за да не оставят някоя популярна личност неспомената.

Колкото по-известно обаче е изданието, толкова по-достоверна и „тежаща на мястото си“ е класацията му. Като списъците на списание Forbes. Изданието се занимава предимно с преброяване на богаташите по света в различни сфери от бизнеса и живота.

Поредната листа е съставена специално за холивудските величия и посочването на най-богатите сред тях. Популярната водеща на ток шоу Опра Уинфри е начело в класацията Топ 20 на най-печелившите холивудски знаменитости на 2010 г., изготвена от Forbes, съобщава Контактмюзик.

Приходите на Уинфри за изминалата година се изчисляват на 315 млн. долара.

Успехът на "Аватар" - най-касовият филм за всички времена, поставя на второ място в класацията режисьора на лентата Джеймс Камерън с печалба от 210 млн. долара.

Трети е актьорът, режисьор, сценарист и продуцент Тайлър Пери със 125 млн. долара.

В челната десетка на холивудските знаменитости с най-високи приходи за 2010 г. попадат още Стивън Спилбърг, Джери Брукхаймър, Джордж Лукас и Майкъл Бей.

Сред музикантите 2010 г. се е оказала най-доходоносна за Бионсе, която заема девето място в класацията на Forbes с приходи от 87 млн. долара. Тя изпреварва Бритни Спиърс и Лейди Гага, класирани съответно на 13-о и 14-о място.

Останалите звезди на музикалния бизнес, които попадат в Топ 20 на най-печелившите знаменитости на 2010 г., са Мадона, Майли Сайръс и Тейлър Суифт.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още