IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Малките барове са хит в Лондон

В британската столица все по-често се отварят барове, които предлагат освен висококачествен алкохол и седемзвездно обслужване

16:50 | 14.12.10 г.
<p>Малък бар и приятна обстановка - това е новият хит сред лондончани от всички възрасти. <i>Снимка: Rama Лиценз: </i><a target="_blank" href="http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/"><i><b>Creative Commons</b></i></a></p>

Малък бар и приятна обстановка - това е новият хит сред лондончани от всички възрасти. Снимка: Rama Лиценз: Creative Commons

Когато живеещите в британската столица излязат навън, за да изпият по една напитка, се оказва, че обикновено търсят по-уютни и интересни барчета с по-различен интериор, където сервират малки, силни и обикновено леко горчиви питиета, носещи имена като „Сайдкар“, „Манхатън“ или „Епъл Джак“.

Баровете, посветени на добре направените напитки, стават толкова популярни в Лондон, че напоследък дори се наблюдава бум в отварянето на подобен род заведения, пише Ройтерс.

„Според мен уменията за правене на коктейли, културата на консумиране на такива напитки и по-специалното отношение от страна на бармана стават по-важни и хората започват да забелязват всичко това“, казва Камил Хоби-Лаймън от 69 Колбрук Роу, малък бар в Северен Лондон.

Отново на мода са силните алкохоли – бърбън, уиски и джин – направени по традиционна рецепта или в нови комбинации, които придават по-различен вкус на класическия алкохол.

Места като 69 Колбрук Роу, както и Калох Калей и Лондж Бохемиа в Източен Лондон привличат по-скоро претенциозните клиенти. Тези барове са тихи, не са пренаселени и имат или малки трудно забележими табелки пред входа, или изобщо нямат никакви обозначителни знаци.

Места като тези са насочени към клиенти над 35 години, които могат да пият и обикновено излизат по клубове, но точно в момента искат да прекарат една по-релаксираща вечер.

„Пъбовете и баровете бяха актуални в началото и средата на 20-те. Тези заведения могат да привлекат голяма част от хората на 30, 40 и 50 години, които искат да излязат някъде и имат финансовия ресурс да го направят“, обяснява Хоби-Лаймън.

Барманите на такива места носят вратовръзки и ризи и приготвят коктейлите с такава прецизност, сякаш ги  поднасят в седемзвезден хотел.

Високото качество и личното отношение към всеки клиент е основната притегателна сила за клиентите и им помага да преглъщат високата цена за напитките, която е в рамките на 10 и 15 лири, доста по-лесно.

„Цената на коктейлите е принципно по-висока, но всички екстри, които човек получава, в това число обслужването, атмосферата и преживяването в бара, са неща, които придават допълнителна стойност и карат човек да не съжалява за избора си“, казва Марк Гил, съосновател на Лондонското коктейлно общество.

Баровете разчитат на приказката от уста на уста за популяризиране на бизнеса си. Идеята на по-голяма част от тях е не да привличат случайни клиенти, а такива, които са платежоспособни, искат да контактуват с отбрани клиенти или просто да поседят сами, без това да изглежда странно на околните.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:30 | 14.12.10 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още