Цвета Танева е управител на българското представителство на белгийската Valentino Chocolatier. Началото на ръчно направения шоколад от сърцето на Европа у нас се поставя през 2005 година, като днес в България вече има четири шоколатерии – две в София, една в Стара Загора и една в Бургас.
Покрай настъпването на коледните и новогодишни празници и желанието на повече хора да изненадат близките си с необичаен подарък, не толкова скъп, колкото стилен, и специално подбран, Цвета Танева разказва за една от възможностите за избор на луксозен подарък – ръчно направен белгийски шоколад.
Както и за това „сладък“ ли е животът покрай толкова много шоколад.
По думите на предприемчивата дама, светът на бизнеса може да бъде място както за мъже, така и за жени. Едно от задължителните условия е спазването на общовалидното изискване за почтеност. Що се отнася до шоколатерията и съчетаването в предлагането на ръчно направен шоколад с елегантна опаковка и подходящ аксесоар, според Цвета Танева това начинание има голям потенциал у нас.
За сега и конкуренцията в бранша не е голяма, посочва тя. Ето защо няколкото фирми, които се занимават с подобен род дейности на пазара, по-скоро си помагат и сътрудничат за разпространяването и популяризирането на ръчно направения шоколад.
Любимите вкусове на „шоколадовата“ бизнесдама са свързани с черния шоколад, по-екстравагантните комбинации и алкохола в шоколада. Универсалното й предпочитание обаче включва портокалови корички в черен шоколад, в комбинация с червено вино, и бонбон с крем от малинов ликьор и цяла малина.
Философията, която шоколадовата къща се опитва да изгради на пазара, е, че при избора на шоколад е по-добре да се заложи на качеството, вместо на количеството. Ето защо в шоколатерията има голямо разнообразие не само от различни вкусове, но и от форми за поднасяне и опаковане на шоколада – изящни кутийки, сандъчета, фунийки, кошнички, порцеланови и брезови съдчета за шоколад.
Сред новите предложения на шоколадовата къща за тази зима са Mousse Orange – тъмношоколадов мус с портокали в млечен шоколад, Pina Colada – кокос и ананас в бял шоколад, Congolaise – кокос и банани в тъмен шоколад, Амарена – италианска вишна потопена в млечен шоколад, лешници и бадеми обвити в тъмен и млечен шоколад.
Освен шоколад, шоколадова къща Valentino Chocolatier предлага и редица допълващи продукти като вина, богата колекция от ароматни чайове и кафета с екстравагантни вкусове и различни аксесоари за тях – кутии, чайници, кафеварки, чаши.