IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Роман Абрамович отказа да плати 400 млн. евро за яхтата си

Руският милиардер искал екстрите, поръчани от него, да бъдат включени в договорената цена

15:45 | 25.11.10 г.
Роман Абрамович отказа да плати 400 млн. евро за яхтата си

Руският милиардер Роман Абрамович отказа да плати на немски корабостроители 400 млн. евро за построената по негова поръчка суперяхта Eclipse, съобщава вестник Bild във връзка с информация на изданието Hamburger Abendblatt.

Яхтата трябвало да бъде пусната по вода още преди 11 месеца, но Абрамович отказал да си я вземе. През това време яхтата седяла закотвена на пристанището в Хамбург в дока на корабостроителницата Blohm + Voss.

По данни на Bild Роман Абрамович е поискал да свали цената на 80 млн. евро.

Спорът между него и собствениците на съда Blohm + Voss възникнал от това, че екстрите, които клиентът пожелал да се включат към съда като цвета на корпуса и тапицерията от крокодилска кожа в каютите, трябвало да бъдат да бъдат включени в договорената цена.

Руският бизнесмен възнамерява също така да склони фирмата да изплати неустойки за забавяне на поръчката и неспазване на предварително договорената дата за предаване на яхтата. По данни на вестника по време на тестването на яхтата във вода били открити и редица технически неизправности, които трябвало да бъдат отстранени.

Поръчаната от Роман Абрамович яхта е с дължина 163 метра и е най-голямата частна яхта в света. На борда й има две площадки за хеликоптери, както и басейн, няколко сауни, зала за кино и театър, както и система за противорактетна защита.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още