IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Очакван силен старт на ATM машините за злато в САЩ

Машините ще сверяват цените на златото на всеки 10 минути и ще могат да предложат 10 различни продукта

15:12 | 08.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Очакван силен старт на ATM машините за злато в САЩ

ATM машините за златни кюлчета и монети, които ще бъдат инсталирани в САЩ през ноември, ще са доста популярни, коментира анализатори, цитирани от CNBC.

„Те вероятно ще са интересна новост в началото, но ние наистина очакваме, че в дългосрочен план тяхната популярност ще се увеличи дори още повече“, казва Кевин Кер, президент на Kerr Trading International.

Предлагащите злато машини първоначално ще бъдат инсталирани в казината и хотелите в Лас Вегас и Флорида, а в последствие и в цялата страна. Всеки ATM ще може да съхранява злато на стойност 3 млн. долара.

„Търсенето е силно. Имаме повече от 500 запитвания за последните 2 – 3 седмици“, казва Томас Гейслер, създател на машината „Gold to Go“.

Златото се търгува на рекордни нива, като в четвъртък достигна 1335,60 долара за унция.

Машините ще сверяват цените на златото на всеки 10 минути и ще могат да предложат 10 различни продукта, като най-големият ще е с тежест 8 унции. Сред по-малките деноминации са включени южноафриканските монети Krugerrands, австралийските Kangaroos и канадските Maple Leaf.

Първата ATM машина Gold to Go е инсталирана в хотела Emirates Palace в Абу Даби през май. До момента Gold to Go има в луксозни хотели в Абу Даби, Бергамо, Мадрид, както и в Германия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:29 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още