IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отпечатъци на Ленън за $100 хил. иззети от ФБР

Картата с отпечатъците на музиканта е била подготвена за излагане на търг по повод годишнина от рождението му

10:51 | 08.10.10 г.
Отпечатъците на Ленън за американското му гражданство били оценени на 100 хил. долара. Снимка: roykerwood.bc.ca
Отпечатъците на Ленън за американското му гражданство били оценени на 100 хил. долара. Снимка: roykerwood.bc.ca

Комплект от отпечатъци на Джон Ленън, които са щели да бъдат част от търг 30 години след смъртта на певеца са били иззети от властите в САЩ, съобщава вестник Telegraph. Въпросните отпечатъци са били оценени на 100 хил. долара.

Приложението с отпечатъци на Джон Ленън за американското му гражданство е бил флагманът сред всички 850 предмета, подготвени да бъдат предложени на търг по повод рождения ден на легендарния музикант.

Картата с отпечатъците на певеца е била показана пред медиите в магазина Gotta Have It в центъра на Града на ябълката, заедно с повече от 90 вещи на музиканта. От ФБР обаче видели реликвата и я иззели.

Джон Ленън е роден в Ливърпул, Англия и е бил разследван от Федералното бюро на САЩ в началото на 70-те години за анти-военни действия.

Питър Зийгел, съосновател на магазина, който е организирал търга, е останал особено изненадан от действията на властите. „Ленън е бил дисидент преди 30 години. Но сега той не е национална заплаха“, казва той пред изданието.

„В момента разследваме как така картата се е озовала в частна колекция“, заяви говорителят на ФБР Джеймс Марголин. „Това е правителствен документ и не е нормално да бъде обект на търговия".

Част от вещите, които все пак ще излязат на търг, се предлагат в магазина, от който е била иззета злополучната карта. Останалите ще бъдат представени онлайн.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още