IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мишел Обама победи държавни глави и бизнесдами в класация на Forbes

Първата дама на САЩ е най-влиятелната според изданието

11:04 | 07.10.10 г.
Мишел Обама победи държавни глави и бизнесдами в класация на Forbes

Първата дама на САЩ Мишел Обама победи държавни глави от нежния пол, изпълнителни директори и звезди в битката за титлата на най-влиятелна дама в света на американското списание Forbes, предаде Ройтерс.

Неотдавна излезе и класацията на CNN, която излъчи своите фаворитки и публикува списък с най-влиятелните дами. При тях на първо място бе шефката на PepsiCo Индра Нои, която в листата на Forbes заема шестото място.

На второ място в класацията на американското списание се нарежда Ирене Розенфелд, изпълнителен директор на Kraft Foods, която наскоро придоби британската компания Cadbury срещу 18 млрд. долара

На трета позиция е американската телевизионна водеща Опра Уинфри, която идната година приключва телевизионното си шоу, излъчвало се цели 25 години.

На четвърто място е германският канцлер Ангела Меркел. Миналата година именно тя бе начело на класацията.

Петата позиция е за американския държавен секретар Хилари Клинтън. Следва я изпълнителния директор на PepsiCo Индра Нуйи. На седмо място е поп-изпълнителката Лейди Гага.

Мойра Форбс, вицепрезидент и редактор на женското издание на списание "Форбс" уточни, че Мишел Обама е начело на класацията на 100-те най-влиятелни жени на планетата заради това, че все още е популярна сред обществото в качеството си на първа дама - мисия, която тя е приела присърце, както и заради кампанията й за насърчаване на здравословния начин на живот и за борба с затлъстяването сред децата.

В отговор на тази кампания американски хранителни компании поеха ангажимент да намалят калориите в произвежданите от тях храни до 2015 г.

Белият дом пък използва помощта на първата дама в кампания за набиране на средства за демократите за изборите в щатите Колорадо и Калифорния.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още