IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кукла Барби за $500 хил. ще бъде предложена от Christie's

Някои от моделите на Mattel Inc. имат голяма колекционерска стойност и често достигат високи нива на цените

10:26 | 07.10.10 г.
Кукла Барби с бижу от розов диамант. Снимка: canturi.com
Кукла Барби с бижу от розов диамант. Снимка: canturi.com

Аукционна къща Christie's ще представи на търг на 20 октомври кукла Барби, която се оценява на между 300 и 500 хил. долара, съобщава АП.

Куклата е в един единствен екземпляр и се продава заедно със специално направена за нея огърлица от розов диамант с тегло един карат, заобиколен от няколко малки диаманти.

Търгът с уникалната кукла на Mattel Inc. ще се състои в Ню Йорк, а всички средства, получени от продажбата на куклата, ще постъпят във фонд за набиране на пари за изследване на рака на гърдата.

Ако лотът предизвика интерес и се получи наддаване, това може да се превърне в най-скъпата кукла, продавана някога, казват представители на аукционната къща. За момента куклата-рекордьор по цена е продадена през 2006г. на аукцион на Christie's в Лондон за 17 091 долара.

Куклите Барби на Mattel Inc., най-големият производител на играчки в света, са създадени не само за да радват децата. Компанията произвежда разнотипни модели с различен цвят на кожата, дрехи и структура на тялото така, че да пресъздаде жените в различните части на света. Поради това някои от куклите на компанията са с изключителна колекционерска стойност, което обяснява високата им цена.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:24 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още