IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стюардеса за изпълнителен директор на Ryanair?

Ироничното предложение дошло в отговор на идея да бъдат съкратени вторите пилоти, а работата им да се поеме от кабинния персонал

13:07 | 14.09.10 г.
Стюардеса за изпълнителен директор на Ryanair?

Иронично писмо с предложение за съкращаване на разходите е изпратил пилот на нискотарифната компания Ryanair до Financial Times. Писмото е изпратено в отговор на идеята на директора на компанията да съкрати втория пилот при полетите, а задълженията му да се поемат от стюардите в самолета.

„Сър, бих искал да споделя с вас едно предложение във връзка с намаляването на разходите на борда на Ryanair... Основните ми задължения са свързани с обучение и проверка на придружаващите пилоти.

Като служител на Ryanair съм загрижен за усилията на компанията да намали разходите и съответно цените на билетите.

Бих искал да предложа компанията да замести главния изпълнителен директор с член на кабинния екипаж, всеки от който печели по 13 200 евро годишно. Фирмата ще се облагодетелства със спестяването на милиони евро от заплати, придобивки и дялове от компанията, които се раздават под формата на бонуси.

Не на последно място позицията на главен изпълнителен директор може да се превърне в източник на доход за Ryanair. Понастоящем кабинният екипаж е принуден да заплаща обучението си в размер на 3 хил. евро. Нищо не пречи за обучението си на изпълнителния директор също да му бъде удържана съответната сума.

Капитан Морган Фишър,

LTC, Ryanair/Marseilles„

Ироничното обръщение е продиктувано от предложението на президента и главен изпълнителен директор на компанията Майкъл О'Лиъри самолетите да се управляват само от един пилот, тъй като работата на втория помощник-пилот може да бъде заменена от някой стюард или стюардеса.

От компанията са отговорили в подобаващия тон, че предложението заслужава да се обмисли, тъй като, действително, някой стюард или стюардеса ще стои „много по-секси“ на мястото на директора.

„В крайна сметка, ако успеем да обучим кабинния персонал да приземява самолет, не би трябвало да има никакъв проблем да премине подготовка за работата на директор“, казва Стивън Макнамара, говорител на Ryanair, цитиран от агенция АФП.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:42 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още