IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бъфет и Гейтс ще учат китайците на филантропия

Двамата милиардери ще търсят поддръжници на идеята си за мащабни дарения от най-богатите хора в света

13:17 | 07.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Бъфет и Гейтс ще учат китайците на филантропия

Американските милиардери Бил Гейтс и Уорън Бъфет планират визита в Китай, като целта на посещението е тази нация да „бъде научена как се прави филантропия“, съобщава CNBC. Двамата ще се опитат да привлекат поддръжници за каузата си за даряване на половината богатство на най-богатите хора за благотворителност.

Според китайския вестник Economic Observer Бъфет и Гейтс ще се срещнат с отбрана група от 50 до 60 членове на бизнес елита в Китай. Това ще се случи на „частно парти в Пекин“, уточнява медията.

Някои от поканените обаче вече са отказали да участват в събитието заради опасения, че върху тях ще бъде оказан натиск да направят дарения по време на срещата.

Каузата на Бъфет и Гейтс, която носи името Даряване на грижа (Giving Pledge) първоначално бе насочена към най-богатите американци. Нейната цел е ангажимент, че те ще дарят поне половината от богатството си за благотворителност. Постепенно обаче двамата милиардери са разширили вижданията си и сега насочват поглед  към богаташите не само в САЩ, а и по света.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:08 | 24.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още