IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продава се носът на Статуята на свободата

Освен медното парче, на търг ще бъдат предложени негатив на Мерилин Монро, моторът на Джон Кенеди и първата плоча на Барбара Стрейзън

11:21 | 30.08.10 г.
Статуята на свободата Снимка: Flickr
Статуята на свободата Снимка: Flickr

Освен с дрехи, аксесоари и обувки по време на сезона на разпродажбите, през септември може да се сдобиете и с редица други интересни и необичайни неща. Особено ако следите често сайтовете на аукционните къщи.

В Ню Йорк тръжната къща Guernsey предлага медно парче от носа на Статуята на свободата, което е направено през 80-те години по време на реставрацията й. Парчето ще бъде предложено на търг на 24 септември. Дългата близо 60 сантиметра част е една от четирите, създадени да подменят носа на статуята, но изглежда само тази ще бъде обявена за продажба.

Съдбата на останалите три вече е предначертана - едно от парчетата е положено на статуята, едно е било разрушено, а последното, трето парче, е попаднало в частна колекция.

Освен носа на именитата статуя, на търга ще бъдат предложени и други предмети, които вероятно ще събудят интереса на колекционерите. Сред тях са моторът на президента Джон Кенеди, слънчеви очила на актьора Джеймс Дийн, първата пробна плоча на Барбара Стрейзън, както и негатив на Мерилин Монро, на който блондинката е снимана гола за календар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:10 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още