IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разводът на Берлускони изглежда няма край

Съпругата на премиера Вероника Ларио отново е недоволна от условията, за които се споразумяха двете страни

16:06 | 23.08.10 г.
Снимка: Gobierno De Espana
Снимка: Gobierno De Espana

Италианският премиер Силвио Берлускони и съпругата му Вероника Ларио отново не можаха да постигнат съгласие за условията на развода си. Споразумението, което беше предложено от съпруга на Ларио през май 2010г., не удовлетворило дамата и тя отказала да приеме условията на мъжа си, съобщава италианския вестник Corriere della Sera.

В началото на май тази година Берлускони и съпругата му, по време на напрегнати петчасови преговори, успяха да се споразумеят за детайлите на развода си. Вероника Ларио се съгласила да приеме компенсация в размер на 7, а на първоначално исканите 43 млн. евро. Според италианската преса Берлускони бил готов да плаща на съпругата си и по 300 хил. евро на месец, както и да й остави правото да живее в неговата вила Белведере, която се намира близо до Милано.

Сега обаче кандидат бившата съпруга на италианския премиер е решила, че компенсацията й е недостатъчна. Според вестника, съпругата на италианския премиер е обезпокоена и от съдбата на общите им деца - 25-годишната Барбара, 23-годишната Елеонора и 21-годишния Луиджи.

По-точно Ларио не е съгласна с факта, че на всеки от тях принадлежи едва по 7,5% дял от акциите на семейната компания на фамилия Берлускони Fininvest, в която децата от първия брак на премиера - 44-годишната Марина и 41-годишният Пиерсилвио заемат ръководни постове. Самият Берлускони нееднократно е заявявал, че всичките му деца в крайна сметка ще имат равни права и възможности и той ще се опита да гарантира техните интереси да не бъдат нарушавани.

Кога двойката възнамерява да възобнови преговорите си по условията за развод не се уточнява.

Вероника Ларио и Силвио Берлускони обявиха развода си през пролетта на 2009г. Тогава жената на министър-председателя заяви, че тя е инициатор за раздялата им. Според нейните обяснения желанието й за разтрогване на брака, който е продължил близо 20 години, се дължи на увлечението на Берлускони по други жени.

През май миналата година името на Берлускони бе свързано със секс скандал – премиерът бе обвинен във връзка с непълнолетно момиче Ноеми Летиция. По-късно в медиите продължиха да се появяват съобщения, че премиерът многократно е използвал услуги на компаньонки по време на престоя си във вилата до Милано. Италианският премиер неколкократно отрече всички обвинения, които бяха отправени към него.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:35 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още