IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Комарджиите се завръщат в Макао след Световното първенство

Най-големият хазартен център в света отчита ръст на приходите от 70% през юли на годишна база

09:35 | 03.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Комарджиите се завръщат в Макао след Световното първенство

Приходите на казината в Макао са регистрирали силен ръст от 70% на годишна база през юли, което показва, че комарджиите са се върнали към ротативките и игралните маси след Световното първенство по футбол, съобщава Bloomberg.

През месеца е отчетен приход от около 2 млрд. долара, което е с 20% повече от реализираните през предходния месец приходи, показват данните на Бюрото за координация и надзор на хазарта в Макао.

Влиянието на Световното първенство пък е съвсем очевидно, тъй като приходите през юни, когато се проведе то, бяха с 20% по-малко спрямо предходния месец.

Приходите на казината в Макао – единственото място в Китай, където легално може да се играе на хазартни игри, са нараснали и заради началото на отпускарския сезон, допълва медията.

„Резултатите са по-добри от очакваното и потвърждават мнението ни, че приходите от хазарт в Макао ще се увеличат през 2010 г. въпреки относителното охлаждане на китайската икономика“, коментират Дейвид Кац и Стивън Шулщайн от Jefferies&Co.

Новината доведе до поскъпване на акциите на компаниите за хазартни игри. Kнижата на Las Vegas Sands повишиха цената си с 4,1 на сто вчера и вече се движат с повишение от 87 на сто от началото на годината.

Днес книжата на SJM, операторът с най-голям пазарен дял в Макао, поскъпват с 0,4 на сто. Акциите на Melco International пък напредват с 5,5 на сто, а тези на Galaxy Entertainment Group – с 4,8 на сто.

За първите седем месеца на годината приходите на казината в Макао са скочили с цели 67,5 на сто на годишна база.

През 2006 година бившата португалска колония Макао измести Лас Вегас като най-голям хазартен център в света. През миналата година властите отчетоха ръст на приходите от 9,7 на сто на годишна база, като те надхвърлиха 14 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още