IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Аристо-котешки хотел

След луксозния котешки хотел следващата стъпка е построяването на цял почивен комплекс за домашни любимци

14:59 | 27.07.10 г.
Котките, освен с царствената си осанка, са известни и като свещени животни в древността. Не е чуден тогава стремежът на хората да задоволят всяка тяхна прищявка. Снимка: sxc.hu
Котките, освен с царствената си осанка, са известни и като свещени животни в древността. Не е чуден тогава стремежът на хората да задоволят всяка тяхна прищявка. Снимка: sxc.hu

Докато все повече хотели залагат на електронното обслужване и свеждат човешкия фактор при контакта с гостите до минимум, за животните това все още изглежда немислимо. Ако ви се наложи да отсъствате от дома си за няколко дни, със сигурност ще предпочетете да оставите любимеца си на някого, който ще се грижи за него, ще го храни и ще си играе с животинката, вместо да включите телевизора или радиото и така да го оставите да се „забавлява“ сам.

В британското графство Хартфордшир врати отвори луксозен хотел за котки, на който могат да завидят дори и собствениците на косматите любимци, съобщи изданието The Daily Mail. Цената на престой е в диапазона между 15 и 19 паунда (18-22 евро) на ден, плюс допълнителните разходи, ако собствениците искат любимецът им да бъде гощаван със специална храна. Това ще струва още 3,5 лири на ден.

Според собствениците на котешкия хотел мястото предлага широка гама от услуги и удобства за своите гости. Така например сградата разполага с отделна стая за игра на котките, които след забавленията могат да се излегнат или свият на кълбо в специални легла и меки постелки. Прозорците на стаите са с изглед към зелен двор, където има няколко клетки с птици, които са на разположение на котките, но само за забавление и за наблюдение. В програмата за развлечения е включена и музика - най-вече класическа и джаз, която се носи от музикалната система на стойност 5 хил. паунда.

Хотелът предлага различни процедури като масаж, маникюр и слънчеви бани. Що се отнася до храната, собствениците на домашни любимци, които ги изпращат на почивка, могат да изберат стандартно меню или да заложат на нещо специално, предназначено за изисканите вкусове на котките, които се славят с царствената си осанка.

В деликатесното меню са включени сготвено на пара филе от сьомга, бяла риба и тигрови скариди. Всичко това се сервира на сребърни плочи.

Собствениците на хотела – господин и госпожа Пърсър, които освен 24-часова грижа за животните осигуряват и заснемането на снимки и филмчета за това как животните прекарват почивката си, твърдят, че при тях няма как котките да не изпитат истинския релакс и почивка и да не останат доволни от обслужването, на което биха завидели дори и гостите на петзвездни хотели заради индивидуалния подход. „Ние вярваме, че котките заслужават същото отношение, както и техните господари, които ги водят при нас, отивайки на почивка“, казват собствениците на хотела.

Хотелите за котки не са новост на пазара на услуги за домашни любимци. Те са често срещани и редовно се открива някой подобен пансион за животните, в който всеки, който няма на кого да повери любимото си животно, може да го остави за периода на отсъствие от дома. Голяма разлика обаче е, че повечето от тях не предлагат специални услуги и обслужване, което да е посветено и отдадено изцяло на животните. Обикновено хотелите за котки или кучета са един вид „общежитие“ за животните, където те прекарват престоя си в клетка, търпеливо изчаквайки стопанинът им да се завърне и да ги прибере.

Основните места, където животинските хотели са често срещани, са САЩ и Япония. Следващата стъпка към превръщането на грижата за животните в култ е отварянето и на курорт за животни – там вече домашните любимци ще разполагат с много повече пространство и алтернативи за забавление, както и по-голяма грижа от страна на персонала, съобщава изданието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:03 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още