IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво е общото между Мел Гибсън и петролния разлив?

Нефтеното петно е овладяно, но буйният характер на актьора едва ли

11:58 | 22.07.10 г.
Шварценегер явно добре съвместява шоубизнеса с политическите си качества, след като е преизбран за губернатор през 2006 г. Снимка: US Citizenship and Immigration Services
Шварценегер явно добре съвместява шоубизнеса с политическите си качества, след като е преизбран за губернатор през 2006 г. Снимка: US Citizenship and Immigration Services

Губернаторът на Калифорния Арнолд Шварценегер оприличи актьора Мел Гибсън, който е замесен в скандал с бившата си приятелка, Оксана Григориева, на нефтения разлив в Мексиканския залив, съобщава телевизия KCRA.

Петролният разлив в Мексиканския залив, който стана на 20 април тази година и се превърна в най-голямата еко катастрофа, причини изтичането на между 182 и 184 милиона галона петрол (един галон се равнява на 3,7854 литра), показват изчисления на CNBC. Изтичането продължи 85 дни от началото на разлива до момента, в който течът беше отстранен, и струваше около 3,5 млрд. долара на компанията "Бритиш петролиум", чиято сонда аварира в залива, припомнят от АП.

В речта си пред група служители на щата, Шварценегер заявил, че има две новини за присъстващите – една добра и една лоша. Добрата новина била, че компанията BP най-накрая разбрала как да задържи разлива в Мексиканския залив и да ограничи разпространението му.

"Но никой все още не е измислен начин как да бъде обуздан Мел Гибсън", казал губернаторът, намеквайки за сприхавия характер на австралийския актьор, който многократно нарушавал обществения ред, но досега така и не е привлечен като обвиняем по дело.

Холивудската звезда от „Смело сърце“ и „Смъртоносно оръжие“ се забърка в скандална раздяла с руската пианистка Оксана Григореива. След като му роди дъщеря, рускинята обвини актьора във физически тормоз и поиска обезщетение за нанесени емоционални щети.

Агентът на Гибсън - Алън Нироб, реагирал тактично на ироничната забележка на Шварценегер, като е изразил задоволството си, че управителят на щата Калифорния е запазил чувството си за хумор. Според Нироб обаче с такива изявления губернаторът "подготвя пътя за завръщането си в шоубизнеса" след политическата си кариера.

Що се отнася до Шварценегер, пред медиите настоящият губернатор и бивш културист признава, че за своите 62 години все още продължава да се занимава с вдигане на тежести, упражнения и да поддържа фигурата си, благодарение на която е печелил наградите "Мистър Вселена" и "Мистър Олимпия".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:12 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още