IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бар и сауна в изповедалня?

Ако не знаете за какво би ви послужила изповедалня вкъщи – бар или сауна са само част от опциите, които предлагат търговците от онлайн аукцион

10:52 | 22.07.10 г.
Бар и сауна в изповедалня?

Според представителя на католическата църква в Австрия, свещеника Ерих Лайтенбергер, използването на изповедалните в качеството им на сауни или барове е недопустимо, съобщава вестник Salzburger Nachrichten.

Съвсем логичното на пръв поглед отношение на свещеника дошло в резултат на онлайн аукцион на eBay, на който за продажба била предложена изповедалня от австрийска католическа църква. Възмущението на свещеника идва не само от факта, че изповедалнята е предмет на покупко-продажба, но и от описанието на католическия символ. Според предложението той може да се използва за едноместна сауна, не много голям бар или детска стая за игра.

Според Лайтенбергер "обекти, които се използват за религиозни обреди, не могат да се пускат на търг, да не говорим да се превръщат в барове и сауни“. Изповедалнята, която е пусната на аукциона, е част от храм във Виена, който се реконскруира.

След изявлението на австрийския свещеник лотът е бил махнат от списъка с търгуеми вещи на eBay.

По данни на вестник Daily Telegraph за изповедалнята вече са били направени около 40 наддавания. Най-високата сума, предложена за дървеното съоръжение, чието предназначение е да осигурява спокойствието и уединението по време на ритуала на изповядване, е 666,66 евро.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:06 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още