IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mercedes-Benz сменя работния график заради полуфинала на Световното

Работещите в един от най-големите автомобилни заводи в страната ще могат да гледат мача с Испания

13:12 | 07.07.10 г.
Милиони фенове ще се съберат довечера да гледат мача от полуфинала Германия- Испания. Снимка: Flickr
Милиони фенове ще се съберат довечера да гледат мача от полуфинала Германия- Испания. Снимка: Flickr

Германските служители са известни с високата си производителност, която обаче ще бъде прекъсната довечера заради мача от полуфинала на Световното първенство по футбол в Южна Африка между Германия и Испания.

В изявление немската автомобилна група Daimler, собственик на Mercedes-Benz, съобщи, че компанията е решила да освободи работниците в една от най-големите фабрики в страната, за да им позволи да се присъединят към многобройните фенове по улиците и спортните барове, които ще гледат мача довечера.

Играта, в която Германия ще се изправи срещу противниците си от Испания, ще предостави добър шанс на гражданите и на двете държави да забравят поне за една нощ притесненията си относно икономическите проблеми и кризата, която засегна Европа и страните им.

Работниците от нощната смяна в завода на Mercedes-Benz в града Зинделфинген ще започнат работа по-късно, за да гледат мача. Фабриката в югозападната част на Германия дава работа на 30 хил. души.

„Във всичките ни фабрики работните смени ще бъдат преправени или организирани така, че работниците ни да имат възможността да гледат полуфинала“, се казва в съобщение на Daimler, цитирано от вестник Telegraph.

Във фабриката в Зинделфинген вечерната смяна ще приключи в 19:30 ч. вместо в 22:00 ч., а нощната ще започне в 01:00 ч. след полунощ вместо в обичайния час от 22:00 ч.

Заветният полуфинал, който ще се играе в Южна Африка в Дърбан, започва в 20:30 ч. местно време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още