IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Състоянието на Майкъл Джексън расте след смъртта му

Без разточителството на певеца и благодарение на носталгията на феновете му, наследниците на поп иконата се сдобиха с 1 млрд. долара

15:03 | 23.06.10 г.
Състоянието на Майкъл Джексън расте след смъртта му

Година след смъртта на Майкъл Джексън парите се стичат в империята му. Сметките се плащат навреме и тези, които казваха, че Кралят на попа ще печели повече мъртъв, отколкото жив, се оказаха прави, съобщи АП.

Също като при Елвис Пресли и Ив Сен Лоран, богатството на Майкъл Джексън се увеличи много след смъртта му на 25 юни 2009 г. Без разточителството на певеца и благодарение на новите приходи, дължащи се на носталгията, управителите на наследството Джон Бранка и Джон Маккейн промениха коренно финансовото
състояние на Майкъл Джексън. Империята, която беше пред разпадане заради дълговете от 500 млн. долара, сега вече може да издържа трите му деца и майка му, както и да прави солидни дарения на благотворителни организации. Изплатени са вече 70 млн. долара дългове, включително и ипотеката от 5 млн. долара върху семейното имение в Енсино, Лос Анджелис.

Сключените сделки показват, че богатството на Майкъл Джексън ще се увеличи много повече, отколкото ако беше реализирал планираните в Лондон концерти.

За една година са продадени над 8 милиона албума само в САЩ, а по света - 31 милиона. Когато към тях бъдат прибавени и продажбите в интернет, както и мелодиите за телефони, музикалните приходи на империята на Майкъл Джексън стават около 429 млн. долара.

Договор за продажба на неиздавани записи на Майкъл Джексън със Sony Music гарантира 200 млн. долара за седем години.

Той вече донесе на наследниците на Краля на попа 125 млн. долара.

Филмът "This Is It" със записи от последните репетиции на Майкъл Джексън донесе 252 млн. долара по света. От тях "Sony Pictures плати на наследниците 60 млн. долара авансово, а от продажбата на DVD-та то ще получи сума, която не се разкрива.

Музикалният каталог "Mijack" с песни, написани от Майкъл Джексън, за една година донесе 25 млн. долара от излъчването им по радиостанции и телевизии. В резултат, след смъртта си, Кралят на попа е спечелил най-малко 1 млрд. долара.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:28 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още