IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кралски мебели на Краля на попа на търг

Година след смъртта на Майкъл Джексън за продажба излизат негови мебели със златно покритие, кристали Сваровски, коприна и кожа

09:27 | 23.06.10 г.
Краля на попа винаги е имал интерес към луксозните мебели. Това се вижда и от обзавеждането на спалнята му в имението Невърленд.
Краля на попа винаги е имал интерес към луксозните мебели. Това се вижда и от обзавеждането на спалнята му в имението Невърленд.

Мебели, направени по поръчка на Майкъл Джексън за имението Фоксбъри в Англия, ще бъдат предложени на търг на 25 юни, когато се навършва една година от смъртта на Краля на попа, съобщи Контактмюзик.

Певецът е поръчал диваните, столовете, масите, бюрата и другите мебели - общо 22 на брой, за луксозното имение в Англия, което е възнамерявал да наеме за престоя си в страната за планираните концерти в Лондон.

Кралят плаща над 700 хил. долара за мебелите, които представляват копия на обзавеждане в стилове Луи ХIV и Луи ХV.

Те са изработени от италианската компания "Коломбостайл". За направата им са използвани най-фина коприна, кожа, дървесина, златно покритие и дори кристали Сваровски.

"Мебелите се отличават с кралско великолепие. Майкъл наистина искаше да живее като крал в своя замък", казва специалистът по интериорен дизайн Кенет Бордуик, който е бил консултант по проекта.

Търгът, на който ще бъдат предложени поръчаните от Майкъл Джексън мебели, ще бъде организиран в Лас Вегас от аукционна къща "Джулианс окшънс".
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:23 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още