IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Омега vs Алфа мъжете

След времето на мачовците на хоризонта се задава нов тип мъжка философия – те се носят по течението, мързелуват, живеят с родителите си и се пазят от сериозна работа

16:47 | 14.06.10 г. 1
Стив Каръл в "40-годишният девственик"
Стив Каръл в "40-годишният девственик"

След нашествието на мачовците сега сме свидетели на друго явление. Все повече стават „омега“ мъжете, които се носят по течението, обичат да мързелуват, живеят с родителите си и дори нямат сериозна работа, съобщава вестник Sun.

Тези мъже носят размъкнати дрехи, непрекъснато играят на компютърни игри или "работят върху музиката си". Обикновено те са ергени. Ако живеят сами, умеят да готвят и да перат, но често остават в дома на родителите си и отстъпват тези задължения на майките си. Те не харесват живота на „алфа“ мъжете – мъжкарите, и са категорични, че той не е за тях.

На омега мъжа са посветени и холивудски филми - "Позабременяла", "40-годишният девственик" и излезлият миналата седмица "Грийнбърг" с Бен Стилър, в който той играе 40-годишен мъж без кариера, приятелка и каквито и да било амбиции.

Изданието разказва историята на редица мъже, които са останали под крилото на семейството си и не са посмели да излязат в реалния живот и да се преборят за по-добър и самостоятелен живот. Един от запитаните, Крис Уайт на 36, признава, че е станал такъв като студент.

Макар и да завършил философия, заради отпуснатостта си, той не си намерил доходна работа, носел се по течението, опитал се да стане музикант, след това режисьор. Днес е на мнение, че не се срамува от начина си на живот и дори смята, че приятелите му, които са постигнали повече, му завиждат заради свободното време и липсата на стрес.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:15 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
Спящият бик
преди 14 години
Имам един такъв вкъщи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още