IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Без висока охрана около Саркози

Френският президент, който често е подиграван заради ниския си ръст, предпочита да не се обгражда със „свръхчовеци“

14:23 | 08.06.10 г.
Без висока охрана около Саркози

Френският президент Никола Саркози, чиято височина е около 165 сантиметра, е забранил на подчинените си да наемат високи хора за охрана, пише изданието Daily Telegraph, цитирайки източник от службата за сигурност на президента.

Според полицията, шансовете на високите кандидати да станат част от личната гвардия на президента, са на практика нулеви. "Не е необходимо да се наема за бодигард някакъв свръхчовек," каза източникът, цитирайки президента на Франция. Изданието подчертава, че според Саркози ръстът на телоохранителя не е решаващ за осигуряване на безопасността му и той не смята, че високата охрана ще бъде в състояние да забележи съмнителните лица от далеч.

Комплексите на Никола Саркози за ниския му ръст, който редовно става повод за шеги на карикатуристи, сатирици и журналисти, се коментира не само от френската преса.

Daily Telegraph отбелязва, че френският лидер е прибягвал също до различни трикове, за да изглежда по-висок. През 2008 г. италианският вестник La Stampa пише, че Саркози носи обувки със специални стелки, които правят президента с девет сантиметра по-висок. И в официални срещи със своите чуждестранни колеги Саркози често стои на пръсти, когато позира за обща снимка. През 2009 г., на тържествата по случай отбелязването на годишнината от съюзническата битка срещу нацистите в Нормандия, Саркози застанал на специален стенд, скрит зад трибуната, за да изглежда по-висок.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:42 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още