IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мадоф си намери поклонници

Съкилийниците на финансовия измамник го приели добре в затвора заради това, че е успял да измами богаташите

13:09 | 08.06.10 г.
Мадоф си намери поклонници

Организаторът на една от най-големите финансови пирамиди Бърнард Мадоф, който излежава 150-годишна присъда, се ползва с изключително уважение и популярност сред затворниците, съобщава ABC News.

Според един от бившите съкилийници на Мадоф Кей Си Уайт, чиято присъда е била три години в затвора в Северна Каролина за банков обир, финансистът си е спечелил уважението сред затворниците заради мащабната афера, която е успял да организира, както и заради факта, че жертви са били предимно богати хора, които са искали да спечелят още.

В затвора "Бътнър" около Мадоф се оформил кръг от поклонници, които приели добре измамника и се наредили на опашка за автограф, съобщава изданието The New York magazine. Мадоф обаче се скъпил за автографите си и отказвал да се подписва за спомен на съкилийниците си. Един от редките случаи, когато уважил свой побратим по съдба в затвора, бил подписът му върху негова снимка, която подарил на Уайт.

Затворниците разказват, че организаторът на многомилиардната пирамида не се разкайвал за своите постъпки и говорел доста невъздържано за жертвите си.

Бърнард Мадоф бе осъден на 150 години затвор за финансовите си измами през юни 2009 г. В хода на съдебния процес създателят на фонда Madoff Securities напълно призна вината си.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още