IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руски търгове в Лондон

Икони, декоративно изкуство от Фаберже, избрани платна и императорски порцеланови вази са част от руските търгове, които започват в Лондон

15:05 | 07.06.10 г.
Това яйце от колекцията на Faberge бе продадено отново на руски търг в Лондон
Това яйце от колекцията на Faberge бе продадено отново на руски търг в Лондон

Уникални произведения на живописта, на декоративно-приложното изкуство, на фирмата на Карл Фаберже и икони предлага Sotheby's на откриващите се на 7 юни в Лондон руски търгове, съобщи ИТАР-ТАСС.

В понеделник ще се състои вечерният търг "Шедьоври на руското изкуство" с избрани платна. За сряда е насрочен аукцион на картини, икони и произведения на приложното изкуство.

Общата предварителна оценка на произведенията е 19 млн. британски лири или 28 млн. долара.

Сред най-скъпите лотове, които ще бъдат предложени на ценители и колекционери, е картината на Иван Шишкин от 1876 г. "Горски ручей" ("Чернолесье" ) за 1-1,5 млн. лири или1,54-2,31 млн. долара.

Голям интерес предизвиква също "Портрет на Зиновия Гржебина" от 1919 г. на художника Юрий Анненков. Платното, което идва от френска частна колекция, е оценено на 800 000 -1,2 млн. лири или 1,24-1,85 млн. долара.

Сред останалите произведения е творба на Николай Рьорих, ескиз за така и несъстоялата се премиера на операта на Римски-Корсаков "Приказка за цар Салтан", която досега се е намирала в американска частна колекция. Тя е купена от фамилията на художника през октомври 1921 г. на изложба в Сан Франциско.

Sotheby's ще предложи на търга в сряда сребърни прибори от Фаберже, декоративни съдове на прочутия руски бижутер, уникални икони. Според експертите топ-лотът на аукциона е комплект от две императорски порцеланови вази на Николай Първи от 1841 г.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:26 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още