IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сандвич рекордьор за 1000 долара

Близо 24 часа отнема приготвянето на хамбургера с тегло 84 килограма

13:02 | 07.06.10 г.
Сандвич рекордьор за 1000 долара

Собственици на кафене в Сидни, Австралия, ще кандидатстват за Книгата на рекордите на Гинес с най-големия хамбургер в света, предаде Ройтерс.

Приготвянето на "чудовищния" сандвич след тримесечно планиране е отнело на собствениците на кафенето "Ambrosia on the Spot" Джо и Иман ел Ажуз близо 24 часа. Готовият продукт е с тегло 95,5 килограма. Досегашният рекорд е на хамбургер с тегло 84 килограма, приготвен в Мичиган, САЩ.

За направата на хамбургера-рекордьор са използвани 81 килограма говежда кайма, 120 яйца, 120 резена кашкавал, 2,5 килограма домати, 2 килограма маруля, 21 килограма хляб и половин кило специален сос за барбекю.

Според изискванията на Книгата на рекордите на Гинес, за да бъде обявен за най-големия комерсиално достъпен сандвич в света, хамбургерът трябва да се предлага в менюто на заведението в продължение на една година.

Собствениците на кафенето обаче прогнозират, че малко клиенти ще изявят желание да платят 1 000 долара за огромния хамбургер, който ще трябва да се поръчва предварително.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:28 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още