IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изяждаш всичко или си тръгваш!

Ресторант призовава гостите си или да изядат цялата порция, или да си потърсят друго заведение следващия път, когато огладнеят

11:31 | 04.06.10 г. 3
Изяждаш всичко или си тръгваш!

Персоналът в австралийския ресторант "Уафу" е инструктиран да предупреждава гостите си, че ако не изядат всичко, което са поръчали, следващият път по-добре да потърсят друго място за хапване.

Собственичката на "Уафу" Йокако Ичикава дава и 30% отстъпка от цената на храната за онези, които успеят да изядат порциите си. Заведението й има места за 30 души, намира се в предградието на Сидни Сури Хилс, а самата Ичикава описва храната като „природосъобразна японска кухня“.

„Единствената ни цел е да допринесем за опазването на изчезващите природни ресурси в бъдеще. За това ни е нужна помощта на клиентите ни,“ казва собственичката и обяснява, че правилата на заведението са закачени на входната врата и са описани в менюто за всеки, който иска да се запознае с тях.

Основното изискване е изяждане на цялата храна, поднесена в чиниите, която е изцяло органична и не съдържа глутен, сухи вещества, захар и яйца. Готвачът, както и сервитьорите в ресторанта, съветва онези, които не са успели да изядат храната си, да изберат друго място за хапване следващия път.

Гостите трябва да изядат всичко в чинията си, с изключение на лимонените резенчета и гарнитурите за суши – маринованите корени на джинджифил и соевият сос уасаби.

„Моля, изяжте и зеленчуците от страни на чинията – те не са за декорация, а също са част от ястието. "Уафу" не е просто ресторант, това е място, което отразява философията на хранене на Йокако и стремежът й да промени вашия мироглед, “ пише в инструкциите в менюто.

Строгата политика на ресторанта "Уафу" се адмирира от едни и остро се критикува от други.

„Ние претендираме не само да сервираме храна и да храним тялото, но сме изцяло отдадени на идеята да намалим количеството на изхвърлената храна и да поемем отговорността си за опазване на околната среда и природните ресурси за в бъдеще,“ казва Йокако Ичикава, цитирана от Ройтерс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:56 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
petrogin
преди 14 години
Изяждаш всичко или ти го изсипват във врата :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
барбарон
преди 14 години
много правилно!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
massive attack
преди 14 години
ей тва трябва да го направят и у нас, а не да сервират претоплени неща от миналата вечеря за обяд, както правят в повечето ресторанти
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още