IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рекордно високи разходи за охрана на Г-20

В предходни години срещите на върха също са обект на сериозна охрана, но разходите за опазване на лидерите не са били толкова високи

10:19 | 01.06.10 г.
Рекордно високи разходи за охрана на Г-20

Докато голяма част от бизнеса в Торонто се оплаква от бъдещи потенциални загуби заради срещата на Г-20 в края на месеца и блокирането на част от града заради мерките за сигурност, други предприемчиви бизнесмени успяват да извлекат облага от пристигането на големите лидери в Канада.

Засилените мерки, на които ще бъде подложен най-големият град в Канада - Торонто заради срещата на високо ниво, налагат вземането на допълнителни мерки за сигурност. Една от тях е наемането на частната компания Contemporary Security Canada, която е сключила договор за охрана по време на срещата на Г-8 и Г-20 в Хънтсвил и Торонто.

Това означава, че жителите и собствениците на бизнес не само ще се наложи да предоставят документи за самоличност, когато влизат в охраняемия периметър, но вероятно ще бъдат подложени и на проверка с метален детектор, претърсване и най-строги мерки, които се прилагат на летищата за сигурност на пътниците, съобщава канадското издание National Poste.

Компанията, чието седалище е във Ванкувър, ще наеме допълнително 1 000 човека, на всеки от когото ще плати между 20 и 24 канадски долара за час.
„Открийте как може да сте част от най-голямото събитие в история на Канада, свързано с опазване на сигурността“, пише в обявата, която е пусната в сайта на компанията.

На каква стойност е договорът между компанията и Министерството на публичните дейности и правителствените услуги не се уточнява.

Миналата седмица стана ясно, че разходите за охрана на срещите на Г-8 и Г-20 ще струват на Канада около 1 млрд. канадски долара – но крайната сума ще бъде съобщена след като организираните мероприятия приключат.

Разходите за охраната на тези срещи до сега са били значително по-ниски. През 2008 г. срещата на Г-8 в Япония струваше на правителството 381 млн. долара за охрана на държавните глави, а срещата на Г-20 на следващата година в Лондон е била на стойност 30 млн. долара. Срещата миналата година в Питсбърг на Г-20 е струвала 18 млн. долара.

Лидерите от Г-20 ще се съберат в Торонто на 26 юни тази година и това ще е първият ден от срещата на високо равнище.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:50 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още